Σε συνεργασία προχωρούν VW και Tata

H VW ανακοίνωσε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 ότι υπογράφηκε ένα πρώτο μνημόνιο κατανόησης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία συνεργασίας του Group με την ινδική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Tata.

Η τελευταία είναι μια από τις μεγαλύτερες μάρκες της ασιατικής χώρας και διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και τις βρετανικές Jaguar και Land Rover. H VW, εκ μέρους του Group, επέλεξε στη Skoda ως τον βασικό εταίρο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι φυσικά η είσοδος στη τεράστια ινδική αγορά, στην οποία τη μερίδα του λέοντος κατέχουν η Maruti – Suzuki, η Hyundai και η Mahindra. Όπως ίσως θυμούνται οι πιο ενημερωμένοι, το 2009 η VW είχε προχωρήσει σε συνεργασία με τη Suzuki, έχοντας ανταλλάξει μάλιστα και μετοχές, η οποία ωστόσο λύθηκε μέσω των δικαστηρίων το 2015.

Τότε, όπως και σήμερα, η VW ζητούσε τρόπο να αποκτήσει παρουσία στην Ινδία, για την οποία ωστόσο η Suzuki ζητούσε τη δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας. Καθώς η ιαπωνική εταιρεία με τον Ινδό συνεταίρο της ελέγχουν το πάνω  από το 40% της αγοράς αυτοκινήτων στη χώρα, όπου πωλούνται περίπου 3.000.000 μονάδες το χρόνο, είναι προφανές ότι δεν ήταν εύκολο να δώσουν γη και ύδωρ στους Γερμανούς.

Λόγω του σημαντικά μικρότερου μεγέθους της, η Tata είναι προφανώς πιο ευέλικτη στις απαιτήσεις της και έτσι πλέον οι δύο εταιρείες θα ξεκινήσουν αρχικά από την εκμετάλλευση κοινών ανταλλακτικών και προμηθευτών.

Στο μέλλον, VW και Tata Group δεν αποκλείουν να προχωρήσουν και στην από κοινού ανάπτυξη οχημάτων. Έχοντας μάλλον καεί στο χυλό κατά το παρελθόν, το κοινό ανακοινωθέν αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες «θέτουν τη βάση για μια στρατηγική συνεργασία, οι τομείς της οποίας θα είναι σε κάθε περίπτωση απόλυτα καθορισμένοι και συγκεκριμένοι».

Το μνημόνιο κατανόησης υπογράφηκε από τους CEO της Skoda, της VW και της Tata, και συγκεκριμένα τους κυρίους Μάιερ, Μιούλερ και Μπούτσεκ. 


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!