«Οχι» από το δικαστικό συμβούλιο στην έκδοση των τριών από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Απέρριψε το δικαστικό συμβούλιο το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των τριών από τους 8 αξιωματικούς.

Το δικαστήριο μάλιστα ζήτησε την άρση της κράτησής τους εφόσον, όπως είπε, δεν κρατούνται για άλλη αιτία. Ωστόσο, η κράτηση των «8» στο Ολυμπιακό Χωριό επιβλήθηκε με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή για λόγους ασφάλειας έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου. Αναμένεται η οριστική απόφαση για το αν θα αφεθούν ή όχι ελεύθεροι. 

Νωρίτερα, «όχι» στην έκδοση των τριών Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία είπε η εισαγγελέας του δικαστικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου έχουν ήδη παράξει δεδικασμένο.

Η εισαγγελέας Ράνια Σταθέα υποστήριξε ότι τυχόν έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους. «Σήμερα πρέπει το συμβούλιό σας να απαντήσει στο ερώτημα εάν τα νεότερα στοιχεία μπορούν να στηρίξουν ένα νέο αίτημα έκδοσης. Από μία σύντομη επισκόπηση των εγγράφων υπάρχει επανάληψη των πραγματικών περιστατικών με τις αξιόποινες πράξεις. Για τις συγκλήσεις που παρέχει η Τουρκία οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι τα δεδομένα είναι ελλειπή. Από το φωτογραφικό υλικό προκύπτουν τα σκληρά βασανιστήρια που έχουν υποστεί οι συλληφθέντες. Το αίτημα των Τούρκων είναι προσχηματικό,επιχειρούν να καθοδηγήσουν και να παρέμβουν ουσιαστικά στην κρίση των ελληνικών αρχών. Η Ελλάδα είναι χώρα με ασφάλεια δικαίου, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο», είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας.

Από την πλευρά τους οι τρεις εκζητούμενοι αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα, υποστήριξαν ότι δεν είχαν όπλα μαζί τους ούτε καν αλεξίσφαιρα και πως ακόμη και αν γνώριζαν ότι θα γινόταν πραξικόπημα δεν θα συμμετείχαν. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγη ώρα.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!