Μεγάλη αύξηση κατασχέσεων από την εφορία-Φτάνουν πλέον τις χίλιες την ημέρα

Ανεξόφλητες οφειλές  ύψους 2,6 δισ. ευρώ συγκεντρώθηκαν μόνο το πρώτο δίμηνο του 2017 από νοικοκυριά αι επιχειρήσεις.  Επίσης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής τους δύο πρώτους μήνες του υπήρξε επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε 33.933 φορολογουμένους με οφειλές άνω των 500 ευρώ και αυξήθηκαν οι κατασχέσεις σε χρήματα και ακίνητα φορολογουμένων.  Σύμφωνα με την εφημερίδα, πιθανόν στα τέλη του 2017 οι οφειλές 4 εκατομμυρίων φορολογουμένων προς το δημόσιο να φτάσουν ακόμη και τα 100 δισεκ. ευρώ.  

 

Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο έγιναν 21.231 κατασχέσεις, δηλαδή περίπου χίλιες κατασχέσεις την ημέρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αν οι κατασχέσεις συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό, τότε θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 140.000 του 2016.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση των εσόδων που παρουσιάστηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους οφείλεται σε παλαιές οφειλές των φορολογούμενων και κατασχέσεις.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!