Οι Βιβλιοθήκες Δήμου Παύλου Μελά συμμετέχουν με 60 δράσεις στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2017 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
Οι Βιβλιοθήκες Δήμου Παύλου Μελά συμμετέχουν με 60 δράσεις στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2017 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά, συμμετέχουν με 60 συνολικά δράσεις στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017, που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) και
με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”.
Από τις 15 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας αποτελεί το πρώτο πανελλήνιο πρόγραμμα ανάπτυξης κοινού της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης της στο ΚΠΙΣΝ.
H ΕΒΕ παρέχει αναλυτική βιβλιογραφία, πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό και συνεχή διαδικτυακή υποστήριξη προκειμένου βιβλιοθήκες σε διαφορετικές πόλεις, χωριά και νησιά της χώρας να προσφέρουν ένα κοινό, ποιοτικό θερινό πρόγραμμα ανάγνωσης και δημιουργικότητας σε χιλιάδες παιδιά.
Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, περισσότερες από 150 βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr.
Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Παύλου Μελά συμμετέχουν για 6η χρονιά και προσκαλούν τους φίλους των βιβλιοθηκών μας να ταξιδέψουν στον κόσμο των βιβλίων από την Παρασκευή 16 Ιουνίου (Γιορτή έναρξης και στις τρεις Βιβλιοθήκες του Δήμου)έως την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, με όχημα τα δημιουργικά εργαστήρια και τη βιβλιογραφία της διοργάνωσης.
Η κεντρική τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, στις 18.00, στο νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 
H τελετή, με τη συμμετοχή του κοινού και συντελεστών της διοργάνωσης, θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) σε όλο το ΔΕΒ.
Η είσοδος στην τελετή έναρξης είναι ελεύθερη.
Λόγω περιορισμένων θέσεων απαιτείται προεγγραφή.




Λίγα λόγια για το Δίκτυο και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος συγκροτείται για να βοηθήσει τις Ακαδημαϊκές, Ερευνητικές, Δημόσιες, Δημοτικές, και σχολικές βιβλιοθήκες να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο κοινό τους.
Φιλοδοξεί να γίνει το μέσο ανταλλαγής πληροφοριών, γνώσης και επαγγελματικής επικοινωνίας ανάμεσα στις βιβλιοθήκες, να αναλάβει πρωτοβουλίες επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους υπαλλήλους των βιβλιοθηκών, να σχεδιάζει και να οργανώνει πανελλήνιες και διεθνείς δράσεις, όπως εκστρατείες ή συνέδρια και να προσφέρει διαρκή υποστήριξη και ενημέρωση στις βιβλιοθήκες – μέλη του.
Στον οργανωτικό τομέα προσφέρει βιβλιοθηκονομική υποστήριξη με τη δημιουργία κοινών καταλόγων και προάσπιση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θέσεων των βιβλιοθηκών έτσι ώστε στο μέλλον οι βιβλιοθήκες να βρεθούν στο επίκεντρο κάθε κοινότητας.
Τέλος, με την κατάρτιση ολοκληρωμένων προγραμμάτων πρόκειται να διεκδικήσει με αξιώσεις συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα.
Αναδεικνύοντας τις συνεργασίες ανάμεσα στις βιβλιοθήκες και εισάγοντας καινοτόμες μεθόδους ανάπτυξης υπηρεσιών και προγραμμάτων τα οποία κάθε βιβλιοθήκη δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει μόνη της, με προσεκτικά βήματα, επιχειρούμε να αλλάξουμε από κοινού και ριζικά το τοπίο των βιβλιοθηκών στην Ελλάδα σήμερα.

Πληροφορίες
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, Λαγκαδά 221, 2ος όροφος, 2313 302836
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΙΧΝΗΣ, Ίμβρου 2, 2310 640244

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, Εθνικής Αντιστάσεως 24, 2313 502154


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!