Λαική Συσπείρωση Νεάπολης - Συκεών: Κοκορομαχούν μπροστά στους εργαζόμενους, ομοφωνούν όμως στην «ταμπακιέρα»

Κοκορομαχούν μπροστά στους εργαζόμενους, ομοφωνούν όμως στην «ταμπακιέρα»


Για μια ακόμη φορά στο δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών, παίχτηκε ένα θέατρο ψεύτικων αντεγκλήσεων και κοκορομαχιών μπροστά στα μάτια των εργαζομένων.
Η διοίκηση του δήμου (που αποτελείται από γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ) να κατηγορεί για ψεύτικες υποσχέσεις και κοροϊδίες προς τους εργαζόμενους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (που βρίσκονται στην παράταξη ΑυΡΑ) και να εισπράττει από την αντίθετη κατεύθυνση κατηγορίες για αντεργατική πολιτική, σκόπιμες απολύσεις και προώθηση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.
«Αλήθεια ποιος κατηγορεί ποιόν;» - έβαλε το ερώτημα ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
«Από τη μια η διοίκηση του δήμου να χύνει κροκοδείλια δάκρια γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κορόιδευε τόσο καιρό τους συμβασιούχους πως θα τους μονιμοποιούσε αλλά δεν το έκανε και την ίδια στιγμή να δηλώνουν με περίσσεια κυνικότητα πως οι ίδιοι ποτέ δεν κορόιδεψαν, αφού ποτέ δεν ήθελαν την μονιμοποίηση των εργαζομένων !!!.
Από την άλλη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν πως η διοίκηση του δήμου δεν θέλει μονιμοποιήσεις εργαζομένων γιατί στρώνει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, κρύβοντας πως η κυβέρνηση τους ήδη έχει δώσει βορά στο μεγάλο κεφάλαιο μεγάλους τομείς των απορριμμάτων, όπως αυτόν της ανακύκλωσης».
Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφερόμενος προς τους εργαζόμενους είπε:
«Καμιά παράταξη από αυτές που παρακολουθείτε σήμερα να κοκορομαχούν – όπως και τα πολιτικά τους κόμματα – δεν στηρίζουν το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία με δικαιώματα και ανθρώπινο μισθό. Αυτό που παρακολουθείτε είναι μια κακέκτυπη αντιγραφή των κοκορομαχιών που βλέπετε στην τηλεόραση μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη.
Όλοι τους σύρθηκαν σήμερα εδώ και αναγκάζονται να αποδεχτούν έναν αριθμό μόνιμων οργανικών θέσεων, κάτω από τη δική σας πίεση και τον δικό σας αγώνα.
Και αυτό – αν θέλετε – αποτελεί μια απάντηση σε όλους αυτούς που προωθούν την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία, πως τίποτα δεν αλλάζει και πως οι αγώνες μας δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.
Δεν θα γινόταν η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό το θέμα, αν δεν είχαν προηγηθεί οι δικοί σας αγώνες.
Σήμερα τους ακούτε να κοκορομαχούν και να κατηγορούν ο ένας τον άλλον, ποιος είναι ο πιο αντεργατικός και ποιος στηρίζει περισσότερο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών.
Τα πολιτικά τους κόμματα όμως το ίδιο καλά ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο. Το ίδιο καλά ψηφίζουν αντεργατικούς νόμους και μνημόνια.
Ο αγώνας σας ήταν δυναμικός γιατί τα έβαλε όχι μόνο με την κυβέρνηση, αστικά κόμματα και δημάρχους του συστήματος, αλλά και με την ίδια την ΕΕ, το σύνταγμα, τους νόμους, τα μνημόνια, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τα ΜΜΕ που ελέγχουν, στάθηκε εμπόδιο στην επιδίωξη τους να βάλουν στο χέρι την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, που αποτελεί χρυσοφόρα επένδυση για τα κεφάλαιά τους».
Κλείνοντας την ομιλία του ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν ένα βήμα εμπρός στην πολιτική τους συνείδηση:
«Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η ενότητα των εργαζομένων για να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται με βάση τις σημερινές τους ανάγκες και όχι τις ανάγκες του προηγούμενου αιώνα.
Να συμβάλουν ώστε μέσα από κάθε μικρή και μεγάλη μάχη να δυναμώνει η οργάνωση των εργαζομένων και ο ταξικός προσανατολισμός της πάλης τους, να γίνονται βήματα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να στεριώνει η Κοινωνική Συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς ΕΒΕ και φτωχούς αγρότες.
Να μην ξεχνάμε και να διεκδικούμε όσα μας πήραν, θαρρετά να ζητάμε να ζήσουμε σύμφωνα με τις σημερινές δυνατότητες της κοινωνίας, βάζοντας στο στόχαστρο τους εκμεταλλευτές και το σύστημά τους που στέκονται εμπόδια μπροστά μας, και ναι βάζοντας στόχο και πλώρη για την ίδια τη δική μας λαϊκή εξουσία»



Τελικά σε αντίθεση με την πρόταση των εργαζομένων – για την δημιουργία τόσων οργανικών θέσεων όσοι ήταν και οι συμβασιούχοι που εργάζονταν (30 εργατών, 5 οδηγών και 3 ηλεκτρολόγων) – μόνη της η διοικούσα παράταξη ενέκρινε μόλις 10 νέες θέσεις εργατών (υπήρχαν και άλλες 5 που τις κρατούσαν κενές τόσα χρόνια) και 3 θέσεις χειριστών μηχανημάτων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε υπέρ της πρότασης των εργαζομένων βάζοντας ταυτόχρονα για έγκριση ένα ψήφισμα που ζητούσε να σταματήσει το βάρβαρο σύστημα των «ανταποδοτικών τελών» στην καθαριότητα (που επιβαρύνει δυσβάσταχτα τα λαϊκά νοικοκυριά) και να καλυφθούν σταδιακά οι δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό, ξεκινώντας από φέτος με την κάλυψη των μισθών όλων των νέων θέσεων που θα δημιουργηθούν.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πρώην «κοκορομάχοι» (όλων των άλλων παρατάξεων) – προτίμησαν να συνεχίσουν να φορτώνουν τα βάρη της καθαριότητας στην λαϊκή οικογένεια και μπροστά στο ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, ομοφώνησαν να …. το καταψηφίσουν.  









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!