Να κηρυχτεί ΑΚΥΡΟΣ ο φετινός διαγωνισμός “Το σχολείο που θέλεις” της Coca Cola, ζητούν οι σύλλογοι γονέων του 2ου και 18ου δημοτικών σχολείων Ευόσμου


Την απόσυρση απο τον διαγωνισμό "Το Σχολείο Που Θέλεις"  της Coca Cola του 2017 και την κήρυξή του ώς ΑΚΥΡΟ δήλωσαν πριν μερικές μέρες οι   Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Συγκροτήματος 2ου & 18ου Δημοτικών Σχολείων Εύοσμου.Ο λόγος οτι "...ο διαγωνισμός έχει παραβιαστεί και πως τα αποτελέσματα των "συναγωνιστών" μας ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ, αλλά προϊόντα άμεσης ή έμμεσης παραβίασης του λογισμικού ψηφοφορίας του διαγωνισμού...."  όπως αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση των δυο συλλόγων. 
Οι σύλλογοι ευχαριστούν τον κόσμο που στήριξε την προσπάθειά τους .

Να τονιστεί οτι απο τις 23/9/2014 η Ένωση Γονέων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου είχε ανακοινώσει ύστερα απο ενημέρωση που είχε απο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Πολιτισμού και Αθλητισμού την αντίθεση τόσο του υπουργείου όσο και την δική της στη συμμετοχή σε αυτόν τον διαγωνισμό. Μάλιστα στο έγγραφο  που στάλθηκε στους συλλόγους γονέων, τονίζεται  οτι το υπουργείο ενήργησε άμεσα ώστε να μην υπάρξει συμμετοχή στον παραπάνω διαγωνισμό.









Απο την άλλη πλευρά υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στις 28/5/2017, με την οποία αποφασίσθηκε (22 υπέρ και 4 κατά) η συμμετοχή των συλλόγων γονέων των σχολείων που αναφέρονται στην απόφαση (συνολικά 17 σύλλογοι) Δείτε την απόφαση εδώ.

Οι Σύλλογοι συναντήθηκαν στις 14/7/2017 με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Κορδελιού Εύοσμου, ο οποίος ενημερώθηκε για την καταγγελία τους, όπως αναφέρουν, ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος, με τον οποίο καθορίστηκε συνάντηση για την Δευτέρα το πρωί.

Επίσης σε νεώτερο δελτίο τύπου αναφέρουν οτι "...Σε συνεχή επικοινωνία που είχαμε αυτές τις ημέρες με τον απ' ευθείας υπεύθυνο της καμπάνιας της COCA COLA 3E, πρίν από λίγο ενημερωθήκαμε πως την Κυριακή τα μεσάνυχτα

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ καθώς η εταιρεία ανέθεσε ήδη σε ανεξάρτητη εταιρεία πληροφορικής τον έλεγχο της εγκυρότητας των ψήφων, η οποία θα εκδώσει πόρισμα πραγματογνωμοσύνης για την εγκυρότητα ή μη των ψήφων. 

Θεωρούμε δεδομένο πως ο διαγωνισμός έχει άμεσα (χακαρίστηκε) ή έμμεσα παραβιαστεί (αγορά ψήφων από εταιρείες του εξωτερικού που κάνουν ακριβώς αυτήν την δουλειά και χρεώνουν ανα χιλιάδα).

ΔΕΝ γνωρίζουμε σε αυτήν την φάση ποιές είναι οι τεχνικές δυνατότητες της εφαρμογής της ψηφοφορίας όπως και του φορέα που θα διενεργήσει τον έλεγχο, ήτοι εάν υπάρχει η τενχική δυνατότητα να εξακριβωθούν ψήφοι από προφίλ facebook τρίτων χωρών και η ποσότητά τους.

Αναμένουμε το πόρισμα του φορέα που θα διενεργήσει τον έλεγχο, και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ελέγχου για να ανακοινώσουμε την περαιτέρω στάση μας...... "

Απο την πλευρά της COCA COLA η απάντηση προς τους συλλόγους γονέων είναι η εξής: 




Διαβάστε την πρώτη ανακοίνωση των Συλλόγων γονέων του 2ου & 18ου Δημοτικών σχολείων Ευόσμου: 


"Με δυσσάρεστη έκπληξη και πολύ μεγάλη λύπη, οι Σύλλογοι Γονέων του Σχολικού Συγκροτήματος 2ου & 18ου Δημοτικών Σχολείων Εύοσμου, ΟΜΟΦΩΝΑ δηλώνουμε τον διαγωνισμό "Το Σχολείο Που Θέλεις" του 2017 ΑΚΥΡΟ και αποσυρόμαστε άμεσα από αυτόν.
Δηλώνουμε με βεβαιώτητα πως ο διαγωνισμός έχει παραβιαστεί και πως τα αποτελέσματα των "συναγωνιστών" μας ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ, αλλά προϊόντα άμεσης ή έμμεσης παραβίασης του λογισμικού ψηφοφορίας του διαγωνισμού.
Ηδη από την Δευτέρα 10/07 αντιληφθήκαμε την κατάσταση, καθώς και τα δύο σχολεία των "αντιπάλων" μας, απέκτησαν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και μέσα σε μερικές ώρες πάνω από 2.000 ψήφους έκαστος (!).

Μέχρι την Δευτέρα, κρατούσαν μια κάποια ισορροπία για να μην γίνει αντιληπτό το όποιο "κόλπο", αποκαλύφθηκαν όμως όταν η διαφορά μας ελαχιστοποίηθηκε και αντέδρασαν σπασμωδικά και ΠΡΟΣΕΘΕΣΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 2.000 ΨΗΦΩΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΩΡΩΝ, αποτελέσματα τα οποία είναι ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ.

Χθες, ήρθαμε σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους της καμπάνιας και τους ενημερώσαμε για τις προθέσεις μας να αποσυρθούμε άμεσα από τον διαγωνισμό και να τον κυρήξουμε άκυρο, οι οποίοι (ως αναμένετο) αρνήθηκαν οποιαδήποτε παραβίαση του συστήματος.


Χθές, 12/07/2017 οι ψήφοι των "ανταγωνιστών μας "εκτινάχθηκαν" και πάλι με ρυθμούς ο οποίοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ αποτέλεσμα ψηφοφορίας.

Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς της πληροφορικής, ανεξάρτητους και χωρίς επικοινωνία μεταξύ τους οι οποίοι αμέσως κατέληξαν ακριβώς στα ίδια συμπεράσματα: πως αυτά τα αποτελέσματα και μάλιστα μέσα σε διάστημα ΩΡΩΝ είναι πρακτικά αδύνατον να συλλεχθούν με ψηφοφορία.
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ:
Δηλώνουμε ΑΚΥΡΟ τον διαγωνισμό της Coca Cola 3E To Σχολείο που θέλεις, ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ, ενώ οι Σύλλογοι μέσω των νομικών τους συνεργατών, ΣΗΜΕΡΑ, θα αιτηθούν ασφαλιστικών μέτρων για την άμεση παύση του διαγωνισμού και την εξέταση των στοιχείων από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα.
Λυπούμαστε βαθύτατα για αυτές τις εξελίξεις, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε να επικρατούν η αδικία, τα πλάγια μέσα και οι εντελώς αντιδεοντολογικές ενέργειες αντί της ευγενούς άμιλλας.
Θα ενημερώσουμε με επόμενες ανακοινώσεις για τις εξελίξεις.
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Συγκροτήματος 2ου & 18ου Δημοτικών Σχολείων Εύοσμου."


πηγή ανακοινώσεων των συλλόγων  www.facebook.com


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!