Προς κατάρρευση και η νέα προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών για κατάργηση του Obamacare

Οι προσπάθειες του κυβερνώντος και πλειοψηφούντος στο Κογκρέσο Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ για κατάργηση και αντικατάσταση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλισης της κυβέρνησης Ομπάμα φαίνεται να καταρρέουν εκ νέου, καθώς δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο στην τωρινή του μορφή.

Το κόμμα έχει διχαστεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, με την μετριοπαθή του πτέρυγα να ανησυχεί για τις επιπτώσεις της κατάργησης στους πλέον αδύναμους πολίτες, ενώ έτερη πτέρυγα που ομνύει στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς, ζητεί ακόμη πιο ριζοσπαστική κατάργηση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επίσης Ρεπουμπλικανός, κάλεσε σε άμεση κατάργηση του Obamacare, ώστε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να αρχίσει την δόμηση του νέου συστήματος περίθαλψης και ασφάλισης «από καθαρή βάση».

Την προσπάθεια να πειστούν οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές - δεδομένου ότι το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί ήδη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων - έχει αναλάβει ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ.

«Δυστυχώς, είναι εμφανές ότι η προσπάθεια να καταργήσουμε και να αντικαταστήσουμε άμεσα το αποτυχημένο Obamacare δεν θα είναι επιτυχής», δήλωσε ο τελευταίος.

Η κατάργηση και αντικατάσταση του Obamacare απότέλεσε μία από τις βασικές δεσμεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ στον δρόμο προς την προεδρία των ΗΠΑ, ωστόσο η εφαρμογή του συστήματος παρείχε ασφάλιση και δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης σε περισσότερους από 20 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι, προ της εφαρμογής του, ήταν ανασφάλιστοι.

Οι Ρεπουμπλικανοί θεωρούν ότι η νομοθεσία την οποία ενέκριναν οι Δημοκρατικοί το 2010 δίνει υπερβολικά μεγάλη εξουσία στην ομοσπονδιακή, κεντρική κυβέρνηση σε βάρος των κυβερνήσεων των Πολιτειών, ενώ δίνει στους ασθενείς λιγότερες επιλογές και υψηλότερα κόστη.

Η εναλλακτική την οποία προτείνει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα διατηρεί μεν τη φορολογία στα υψηλά εισοδήματα για την χρηματοδότηση του συστήματος ασφάλισης και περίθαλψης, ωστόσο μειώνει τις δαπάνες για την περίθαλψη φτωχότερων στρωμάτων του πληθυσμού και επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρείες να παρέχουν πολύ μικρότερη κάλυψη στους πελάτες τους.

«Δεν πάμε όσο μακριά χρειάζεται»

Οι δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, Μάικ Λι και Τζέρι Μόραν, σε δηλώσεις τους, τόνισαν ότι η νέα νομοθεσία δεν προχωρεί αρκετά σε ό,τι αφορά την κατάργηση του Obamacare.

Ο Τζ. Μόραν δήλωσε ότι «δεν πρέπει να βάλουμε σφραγίδα έγκρισης σε μία κακή πολιτική», ενώ ο Μ. Λι σημείωσε ότι «εκτός του ότι το νομοσχέδιο δεν αίρει τη φορολογία την οποία επέβαλε το Obamacare, δεν πάει αρκετά μακριά στη μείωση των ασφαλίστρων για τις οικογένειες της μεσαίας τάξης, ούτε ελευθερώνει όσον χώρο χρειάζεται, με κατάργηση των ιδιαίτερα δαπανηρών ρυθμίσεων του Obamacare».

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!