Μέρκελ: Η Γερμανία θα εμπλακεί εντατικά στη διαμάχη ΗΠΑ- Β. Κορέα αλλά όχι με στρατιωτικά μέσα


Ο πόλεμος λέξεων μεταξύ των δύο χωρών είναι η λάθος προσέγγιση διαμηνύει η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία επιμένει ότι η λύση δε βρίσκεται στις στρατιωτικές δυνάμεις.

«Η Γερμανία θα εμπλακεί εντατικά σε οποιεσδήποτε μη στρατιωτικές λύσεις. Όμως μια κλιμάκωση της ρητορικής είναι η λάθος απάντηση» επεσήμανε η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.
«Δεν βλέπω στρατιωτική λύση σε αυτή τη διαμάχη. Βλέπω την ανάγκη για συνεχή δουλειά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ... καθώς και για στενή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών, ιδίως των ΗΠΑ και της Κίνας» ισχυρίστηκε η Μέρκελ.
Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κάλεσε την Κίνα να εντείνει την πίεσή της στη Βόρεια Κορέα προκειμένου να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο.
«Αν υπάρχει ακόμη μία χώρα που ασκεί επιρροή στην Πιονγιάνγκ, αυτή είναι η Κίνα. Είναι καλό που η Κίνα ενέκρινε την πρόσφατη αυστηροποίηση των κυρώσεων και σκοπεύει να τις εφαρμόσει με συνέπεια. Η Πιονγιάνγκ πρέπει να καταλάβει πως με την ένταση της επιθετικής, προκλητικής πολιτικής της δεν έχει στην πραγματικότητα κανέναν εταίρο στον κόσμο», δήλωσε ο Γκάμπριελ στο περιοδικό Spiegel.
Ο υπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση σε αυτή την κατάσταση καθώς θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες σε όλο τον κόσμο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!