«Θα έρθουμε στη Ρώμη» - Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τον Πάπα Φραγκίσκο και την Ιταλία [βίντεο]

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε πάλι απειλές εναντίον της Ιταλίας και του πάπα Φραγκίσκου, μέσω ενός βίντεο που γυρίστηκε στις Φιλιππίνες, γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα La Stampa.

Το βίντεο γυρίστηκε στις Φιλιππίνες όπου ισλαμιστές μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης μάχονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις για τον έλεγχο της πόλης Μαράουι.

Σουνίτες εξτρεμιστές διακρίνονται να βεβηλώνουν έναν χριστιανικό ναό ενώ ένας απ’ αυτούς ονόματι “Αμπού Τζιντάλ» με το βλέμμα καρφωμένο στην κάμερα προειδοποιεί: «Θυμηθείτε το αυτό, άπιστοι, θα φθάσουμε στη Ρώμη, θα φθάσουμε στη Ρώμη αν το θέλει ο Αλλάχ.»

Στο τέλος πυρπολούν τον ναό και ο αφηγητής λέει με αμερικανική προφορά: «Η εχθρότητα των σταυροφόρων κατά των μουσουλμάνων το μόνο που κατάφερε ήταν να εμφυσήσει θάρρος σε μια νέα γενιά... Παρ’ όλες τις προσπάθειές τους η θρησκεία του Σταυρού είναι που θα λυγίσει».

Στο βίντεο οι τζιχαντιστές απειλούν και πάλι τις ΗΠΑ με τον αφηγητή να υπογραμμίζει: «Η Αμερική δεν απελευθερώνει – μόνον να εξαλείφει μπορεί».

Παράλληλα, στο διαδίκτυο, μέσω του φιλικού προς το ΙΚ ιστότοπου Telegram, το Ισλαμικό Κράτος υπέδειξε στους υποστηρικτές του στόχους για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ιταλία, στο Βέλγιο και στη Δανία.

Τέλος, όπως αναφέρει η αμερικανική οργάνωση Site, η οποία καταγράφει την δράση των τρομοκρατών και αναρτεί τις πληροφορίες στον ιστότοπό της, το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους μαχητές του («μοναχικούς λύκους») να επιτεθούν σε στόχους στην Ιταλία, κάνοντας και χρήση αυτοκινήτων.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!