Κωστής Χατζηδάκης: «Μειώσεις φόρων και δαπανών χωρίς αύξηση ελλειμμάτων»

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Στα πρώτα βήματα της επομένης ημέρας από μια εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθήνας, Κωστής Χατζηδάκης, με συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Η Βραδυνή της Κυριακής».

Χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Άμεση προτεραιότητά μας είναι –στο πρώτο εξάμηνο αν είναι δυνατόν– να εφαρμόσουμε ένα δικό μας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, λ.χ., στη Δημόσια Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη, την Παιδεία κ.ο.κ., που θα βρίσκεται πέρα από το Μνημόνιο», επισημαίνει στη συνέντευξή του στη «ΒτΚ.

Ο κ. Χατζηδάκης, είπε ότι κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., θα παρουσιάσει τις θέσεις για την Οικονομία με βάση το νέο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως ο κ. Μητσοτάκης «θα περιγράψει, το δικό μας μίγμα οικονομικής πολιτικής, που στηρίζεται στο τρίπτυχο λιγότεροι φόροι, δαπάνες, περισσότερες επενδύσεις και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ανάπτυξης και στη διαμόρφωση από τη Ν.Δ. ενός φιλικού κλίματος για την επιχειρηματικότητα που θα προσελκύσει μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις για να ανοίξουν νέες δουλειές».

Και ξεκαθάρισε: «Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα είναι όπως και πέρυσι: σοβαρή και μετρημένη. Μακριά από τις πρακτικές Τσίπρα. Λέμε λίγα, διότι θέλουμε να τα κάνουμε όλα»
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, άσκησε δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. επισημαίνοντας ότι τα 2,5 χρόνια με την κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου η Οικονομία αντί να πάει μπροστά, πήγε πίσω.

«Πληρώσαμε πολύ ακριβά τα πειράματα Βαρουφάκη – Τσίπρα – Καμμένου, καταρχάς το πρώτο εξάμηνο του 2015», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης και τόνισε ότι γι’ αυτό «και ύστερα από ένα τσουβάλι μέτρα που έχει πάρει ο κ. Τσίπρας η Οικονομία ακόμα δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο που την αφήσαμε το 2014».

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, συνεχίζοντας την σκληρότατη κριτική κατά των κυβερνώντων, είπε χαρακτηριστικά: «Ο λαϊκισμός είναι διαχρονικά ένα καρκίνωμα για τη χώρα, αλλά ποτέ δεν τον είχαμε ζήσει σε τόσο κραυγαλέα μορφή όσο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να ξεμπερδέψουμε, λοιπόν, οριστικά με το λαϊκισμό και να αντιληφθούμε τη σημασία
του να είναι κανείς σοβαρός!». Και είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι παιδιά του λαϊκισμού. Είναι εθισμένοι να πολιτεύονται με ψέματα. Υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιήσουν και μαγικές συνταγές».

Ενώ παράλληλα, επεσήμανε: «Με το πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε θα πείσουμε τους εταίρους μας ότι είμαστε σοβαροί και αποφασισμένοι να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την αξιοπιστία της χώρας και τη διαπραγματευτική θέση της, και θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε στη συνέχεια τις συμφωνίες της κυβέρνησης Τσίπρα με τους δανειστές»

«Λέμε από πού θα βρούμε τα λεφτά. Αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από κόμμα αντιπολίτευσης», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ.

Σχετικά, με την επίκαιρη διαμάχη σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο για τα εγκλήματα του σταλινισμού και του ναζισμού, δήλωσε ότι «ενώ η κυβέρνηση αυτή δεν έχει ευαισθησία να κόβει μισθούς και συντάξεις και να ψηφίζει τα Μνημόνια δυο-δυο, απέκτησε ευαισθησία για την κάλυψη των εγκλημάτων του σταλινισμού». Την επικρίνει, δε, σθεναρά, λέγοντας ότι «προκειμένου να ικανοποιήσει το κομματικό της ακροατήριο παίζει ακόμα και με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!