ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ανακοίνωση για τις αστικές συγκοινωνίες

Θεσσαλονίκη 10/8/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας καινούριας περιόδου για την πόλη,  τις συγκοινωνίες της και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η κυβέρνηση με την ψήφιση του νόμου 4482/17 έσπασε το απόστημα που για εξήντα χρόνια κακοφόρμιζε επάνω στο σώμα της πόλης. Ο ορισμός των νέων διοικήσεων των φορέων αστικών συγκοινωνιών, με τους συμβολισμούς που περιέχει, σηματοδοτεί το τέλος στο ιδιότυπο Θεσσαλονικιώτικο Κωσταλέξι  για το οποίο όλοι γνώριζαν, αλλά κανένας δεν μιλούσε.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν βαρύτατες ευθύνες που για 60 χρόνια ανέχτηκαν τα τερτίπια και τις «μηχανές» που είχαν στήσει οι διοικήσεις του ΟΑΣΘ για να απομυζούν δημόσιο χρήμα. Έχουν ευθύνες γιατί άφησαν για δεκαετίες την Θεσσαλονίκη με ένα μόνο συγκοινωνιακό μέσο ,ιδιαίτερα δαπανηρό,  που παρείχε κάκιστες υπηρεσίες , που λειτουργούσε αδιαφανώς υπό ένα ιδιότυπο, φαύλο καθεστώς.
Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που σήμερα αντιδρούν στην αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου συστήματος δημόσιων αστικών συγκοινωνιών για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Εμείς προχωράμε μπροστά. Το παλιό και η αποτυχία χάρισμά τους.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!