Ρωσία: Η Μόσχα είναι έτοιμη να συμβάλλει από κοινού με την Πιονγκγιάνκ στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Παρασκευή μετά τις διαβουλεύσεις που είχε με την επικεφαλής του τμήματος Βορείου Αμερικής του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσο Σον Χουί ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να καταβάλλει από κοινού με την Πιονγκγιάνγκ προσπάθειες για την διευθέτησης της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο με διπλωματικά μέσα.

Η απεσταλμένη της Βόρειας Κορέας είχε συνομιλίες στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Ίγκορ Μορκγούλοφ, και τον εντεταλμένο για ειδικές υποθέσεις πρέσβη Όλεγκ Μπουρμπίστροφ.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται, ότι «από ρωσικής πλευράς επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Μόσχας να αναζητηθούν από κοινού με την Πιονγκγιάγκ, τρόποι διευθέτησης των προβλημάτων της κορεατικής χερσονήσου με ειρηνικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα, και μάλιστα το πλαίσιο της προώθησης του ρωσο-κινεζικού οδικού χάρτη διευθέτησης της κρίσης».

Οι συνομιλίες με τους βορειοκορεάτες διπλωμάτες διήρκεσαν τέσσερις ώρες.

Ο ρωσο-κινεζικός οδικός χάρτης διευθέτησης της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο προβλέπει να σταματήσουν, η Βόρεια Κορέα τις δοκιμές πυραύλων και τις πυρηνικές δοκιμές και οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της τα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!