Υποχώρηση ΔΝΤ για τις τράπεζες

Ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξουν μέχρι και αύριο Παρασκευή σχετικές ανακοινώσεις από τους Ευρωπαίους επόπτες των ελληνικών τραπεζών, ώστε να κατευναστούν οι ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών που είχαν ως αποτέλεσμα άλλη μια κατάρρευση της χρηματιστηριακής τους αξίας τις τελευταίες ημέρες.

Το ενδεχόμενο πρόωρων στρες τεστ ειδικά για τις ελληνικές τράπεζες είχε αφήσει ανοιχτό και ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντραγκι κατά την ακρόαση που είχε την Δευτέρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μήνυμα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έστειλε άλλωστε νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης. Ερωτηθείς για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και τα αιτήματα που θέτει το Δ.Ν.Τ ο κ. Δραγασακης  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έκανε ό,τι χρειαζόταν ώστε οι τράπεζες να ξαναγίνουν τράπεζες. Το 2015 οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν επιτυχώς. Την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση επιβεβαίωσαν οι αρμόδιοι ευρωπαικοί θεσμοί. Έκτοτε υπάρχουν μόνο θετικές εξελίξεις για τη χώρα και οικονομία».

Δεν υπάρχει κανένας λόγος επανεξέτασης του ενεργητικού(ΑQR) των ελληνικών τραπεζών, καθώς ένα πανευρωπαϊκό στρες τεστ, είναι προγραμματισμένο για το 2018, σύμφωνα με το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ. "Ο SSM έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν χρειάζεται (το AQR), δεδομένου του γεγονότος ότι από την ΕΚΤ προγραμματίζεται πανευρωπαϊκά stress test για το 2018" δήλωσε ο Κερέ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι μόνο η ΕΚΤ, ως επιβλέπουσα των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών, μπορεί να ζητήσει τέτοια επανεξέταση.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!