Κεντροαριστερά: Παραμένουν οι διαφωνίες για την ψηφοφορία -Ολο το παρασκήνιο

Στα χέρια του έχει ο Ν. Αλιβιζάτος τις απαντήσεις των εταιρειών πληροφορικής, για την online διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων για την ψηφοφορία εκλογής νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς.

Η προθεσμία έληξε στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης και πλέον ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς θα παρουσιάσει τις απαντήσεις των εταιρειών στους εκπροσώπους των υποψηφίων αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην συνεδρίαση της Επιτροπής.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες μόνο η Singular είναι εκείνη που απάντησε θετικά στο να αναλάβει την online ψηφοφορία. Ωστόσο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μια ακόμη εταιρεία πληροφορικής η Evolution Projects φέρεται να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν της απευθύνθηκε σχετική πρόσκληση.

ΠΑΣΟΚ: Οχι δε μιζέριες και λογικές εμφυλίου

Οι διαφωνίες για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία παραμένουν, καθώς το Ποτάμι επιμένει στην καθιέρωσή της, ενώ το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι το θέμα έχει κλείσει, αφού δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

Η Φώφη Γεννηματά έχει «στυλώσει» τα πόδια στο θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Οπως έχει διαμηνύσει στον Ν. Αλιβιζάτο, τόσο δι’ επιστολής όσο και προφορικά, δεν πρόκειται να δεχθεί καμίας μορφής ψήφο από το εξωτερικό πλην της αυτοπρόσωπης παρουσίας στα εκλογικά κέντρα.

Στο ενδεχόμενο υιοθέτησης της επιστολικής ψήφου, συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, απαντούν μιλώντας στο iefimerida.gr: «Η επιστολική ψήφος δεν ισχύει πουθενά παρά μόνο στη Γαλλία και μετά από πολύ κόπο. Δεν έχουμε λόγο να μπούμε σε τέτοιες διαδικασίες που ενδεχομένως επιφέρουν και νέες παρατάσεις. Ταλαιπωρούμαστε ήδη επί ένα μήνα. Πρέπει να τελειώνουμε».

Η Χ. Τρικούπη, απαντώντας στις αιτιάσεις ανθυποψηφίων τονίζει: «Η συσπείρωση των πολιτών στην προοδευτική δημοκρατική παράταξη καθημερινά μεγαλώνει. Δεν έχουν λόγο μεμψιμοιρίες μιζέριες και λογικές εμφυλίου».

Οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά τονίζουν επιπλέον με έμφαση: «Αύριο (σ.σ. Παρασκευή) η Επιτροπή πρέπει να κλείσει το θέμα της ηλεκτρονικής διασύνδεση και της ανάθεσης στην Wind του hardware.

Από την πλευρά του ΚΙΔΗΣΟ, ο Γ. Παπαπανδρέου είχε διαμηνύσει ότι εφόσον κάποια από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συναινούσε, τότε ήταν υπέρ της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με το σύστημα «Ζευς». Ωστόσο από τη στιγμή που καμία από τις 3 εταιρείες δεν θέλησε να αναλάβει τέτοιο εγχείρημα, αυτονοήτως μπαίνει ταφόπλακα στην εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Θεοδωράκης: Κρίμα!

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο twitter «κάρφωσε» ξανά το ΠΑΣΟΚ. «Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν το δικαίωμα όλων των πολιτών να συμμετέχουν, διαδικαστικό θέμα! Κρίμα. Για εμάς είναι η αρχή της πολιτικής» έγραψε ο Στ. Θεοδωράκης το μεσημέρι.

Λίγο αργότερα, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη επισήμαναν ότι «δεν έχει κανένα νόημα η ανακύκλωση μίας συζήτησης που έγινε διεξοδικά για διαδικαστικά θέματα. Τώρα όλοι μαζί θα προχωρήσουμε στα θέμα πολιτικής ουσίας, όπως περιμένουν οι Έλληνες πολίτες. Οι τρεις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με τις απαντήσεις που έχουν δώσει, έχουν κλείσει το θέμα, που είναι τεχνικό και όχι διαδικαστικό κι έχει κλείσει. Με πάνω από 1.000 κάλπες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό θα γίνει η καλύτερη διαδικασία για να διασφαλιστεί η συμμετοχή και το αδιάβλητο».

Την ίδια ώρα, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη συμφώνησαν να συναντηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων και των τάσεων για τις πολιτικές εξελίξεις και την Δευτέρα (9/10) στις 17:30, να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Καμίνης: Να σεβαστούμε τους νέους

Σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90.1 ο Γ. Καμίνης αναφερόμενος στο θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, υπογράμμισε ότι από την αρχή είχε δηλώσει υπέρ της ανοικτής διαδικασίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ψηφίσουν. «Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία δεν είναι ένα ζήτημα τεχνικό ή διαδικαστικό, είναι βαθύτατα πολιτικό. Είναι κατά πόσον εφαρμόζουμε την ευρύτερη δυνατή δημοκρατία για την ανάδειξη της ηγεσίας της παράταξης», σημείωσε ο Γιώργος Καμίνης.

«Είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε το σωστό παράδειγμα, να σεβαστούμε τους νέους. Κάποιοι μας είπαν ότι πρέπει να σηκώσουμε τους νέους από τον καναπέ και να πάνε στο παραβάν να ψηφίσουν, δηλαδή να φέρουμε τους νέους τα δικά μας μέτρα, αντί να προσπαθούμε εμείς να μπούμε στα δικά τους παπούτσια, να τους εντάξουμε στην πολιτική, σεβόμενοι τον δικό τους τρόπο ζωής», δήλωσε ο κ. Καμίνης, ενώ αναρωτήθηκε «Θα πούμε εμείς στους νέους ότι πρέπει να επιστρέψουμε στον 20ο και στον 19ο αιώνα όταν η νεολαία σήμερα επικοινωνεί, ψυχαγωγείται, αναζητάει, κοινωνικοποιείται μέσα από το διαδίκτυο»;


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!