Κυβίστηση Κατσίκη για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου: Θα αλωθεί το άβατο του Αγίου Όρους

Παρότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν δηλώσει πως θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης εξέφρασε την αντίθεσή του χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «ψυχολογικό σοκ» για την ελληνική κοινωνία.

 

Για να υπερψηφίσει τα άρθρα του πρώτου μέρους του νομοσχεδίου, ζήτησε να γίνει δεκτή η διόρθωση που κατέθεσε, σύμφωνα με την οποία δεν θα επιτρέπεται ο γάμος, η υιοθεσία και το σύμφωνο συμβίωσης.

 

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στη Βουλή είπε πως «το δικαίωμα του καθενός τελειώνει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του άλλου [...] Όταν αναφέρομαι στον άλλο, αναφέρομαι στα ετερόφυλα ζευγάρια. Ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκφράζω την ανησυχία μου και τις ενστάσεις μου για τις συνέπειες που θα έχουν στο μέλλον οι διατάξεις που τώρα συζητάμε».

 

Σε άλλο σημείο, ισχυρίστηκε πως αν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο θα αλωθεί το «άβατο του Αγίου Όρους».

 

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν. Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!