Ενισχύθηκαν σε κυκλώνες οι τροπικές καταιγίδες «Χοσέ» και «Κάτια»

Σε κύκλωνες ενισχύθηκαν οι μέχρι πρότινος τροπικές καταιγίδες «Χοσέ» και «Κάτια», στον Ατλαντικό Ωκεανό και τον Κόλπο του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Ο κυκλώνας Χοσέ, ο οποίος κατευθύνεται προς την Καραϊβική, ενδέχεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ώρες, φθάνοντας στην κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον. Το «μάτι» του κυκλώνα Χοσέ βρίσκεται 1.675 χιλιόμετρα ανατολικά από τις Μικρές Αντίλλες και μετακινείται βορειοδυτικά. Οι Μικρές Αντίλλες ήδη πλήττονται από τον κυκλώνα Ίρμα ο οποίος απειλεί τα νησιά της Καραϊβικής και τη Φλόριντα.

Σε ό,τι αφορά τον κυκλώνα Κάτια, απέχει 295 χλμ. ανατολικά του Ταμπίκο, στον Κόλπο του Μεξικού. Τα μοντέλα των Αμερικανών μετεωρολόγων πάντως υποδεικνύου ότι αυτός ο κυκλώνας θα παραμείνει στο νότιο τμήμα του Κόλπου τις επόμενες ημέρες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!