Έκτακτο Πολιτικό Συμβούλιο στο Μαξίμου για το Ελληνικό

Έκτακτο Πολιτικό Συμβούλιο με αντικείμενο την καθυστερήση που παρατηρείται στο θέμα της επένδυσης του Ελληνικού πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μαξίμου λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του Αλέξη Τσίπρα για τη Σύνοδο στο Ταλίν της Εσθονίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ούτε χθες έλαβε απόφαση σχετικά με την ανακήρυξη η μη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου αλλά κατά πλειοψηφία παρέπεμψε σε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη.

Λϊγο μετά τη συνεδρίαση το Μαξίμου με διαρροή εκδήλωσε τη δυσαρέσκειά του κάνοντας λόγο για  σκόπιμες κωλυσιεργείες τις οποίες η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιπαρέλθει για να προχωρήσει η επένδυση: «Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Σημειώνεται ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο μετέχει και ο Νίκος Φίλης, ο οποίος χθες βρέθηκε στο πλευρό του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων οι οποίοι πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Πολιτισμού την ώρα της συνεδρίασης.

Υπέρ των αρχαιολόγων οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης

«Ναι στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με το ΚΑΣ και το Ελληνικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ του μπλοκαρίσματος της επένδυσης στο Ελληνικό. Υπογράμμισε ότι σήμερα οι αρχαιολόγοι «δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας» και επέκρινε τη ΝΔ για υποκριτική στάση και πολιτική σκοπιμότητα προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν στη δημοσιότητα παλαιότερες τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τις οποίες δήλωνε ότι θα εμποδίσει την «καταστροφική επένδυση στις Σκουριές».

Υπενθυμίζεται πως και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης έχει τοποθετηθεί δημόσια κρούοντας καμπανάκι για νομικά ζήτημα και την τήρηση των κανόνων.

Ελληνικό: Κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων χρόνων


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!