Η "σπαζοκεφαλιά" του Πασκουάλ

Ο απολογισμός του Παναθηναϊκού Superfoods στα φιλικά που έδωσε σε Αθήνα και Μόσχα δεν είναι ο καλύτερος δυνατός. Οι "πράσινοι" επιβλήθηκαν μόνο της Αναντολού Εφές (102-97 στη β' παράταση), ενώ ηττήθηκαν από Ούνικς Καζάν (63-65), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (60-68), Χίμκι (70-73) και Νταρουσάφακα (75-78). Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, όπως επίσης στη νίκη επί της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς όμως, παρουσίασαν μια αδυναμία, για την οποία αναζητά λύσεις ο Τσάβι Πασκουάλ: αυτή του παίκτη που θα "τελειώνει" τέτοιου είδους (κλειστούς) αγώνες.

Σε κάθε μία από τις αναφερθείσες περιπτώσεις, άλλος παίκτης πήρε την τελευταία επίθεση. Άλλες φορές κατόπιν σχετικής εντολής από τον 45χρονο τεχνικό (βλ. Κέι Σι Ρίβερς μετά από τάιμ άουτ), άλλες μέσα από το σύστημα που επιλέχθηκε δίχως να υπάρχει τάιμ άουτ (βλ. Νίκος Παππάς) κι άλλες κατ' ανάγκην λόγω συνθηκών (βλ. Νικ Καλάθης).

 

Τα δύο παραδείγματα με πρωταγωνιστή τον αρχηγό του "τριφυλλιού" είναι ξεκάθαρα. Στον αγώνα με τη Χίμκι, ο Τσάβι Πασκουάλ είχε σχεδιάσει η μπάλα να πάει σε έναν εκ των Κρις Σίνγκλετον και Μάρκους Ντένμον, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τη... ρέντα του δεύτερου, που είχε 5/6 τρίποντα. Η ρωσική άμυνα όμως έκλεισε σωστά πάνω του, με αποτέλεσμα να προκύψει η πάσα στον Νικ Καλάθη, κι από εκεί το άστοχο σουτ. Η επιλογή κρίνεται ορθή, όπως επίσης και η αυτοπεποίθηση του "κάπτεν" να σουτάρει. Άσχετο αν η μπάλα δεν κατέληξε στον στόχο.

Όσο για την τάπα που δέχθηκε από τον Ουίλ Κάμινγκς στον αγώνα με την Νταρουσάφακα; Κλήθηκε να πάρει την ευθύνη του σουτ, δίχως τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Η άσχημη κατάληξη, ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

 

Όπως και να έχει, η ουσία είναι ότι σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις, η μπάλα δεν κατέληξε στον στόχο.

Το αποτέλεσμα δεν παίζει απαραίτητα τον μεγαλύτερο ρόλο τη δεδομένη χρονική στιγμή, όσο το να βρεθεί μια σταθερή επιλογή (ή τουλάχιστον μια κατεύθυνση) για τέτοιες περιστάσεις. Επί παραδείγματι, πέρσι τα σχετικά "κλειδιά" είχαν δοθεί στον Μάικ Τζέιμς. Απολύτως δικαιολογημένα, αν σκεφτεί κάποιος την ικανότητα του νυν παίκτη των Phoenix Suns στην προσωπική φάση. Σε δύο μάλιστα περιπτώσεις (με Ούνικς Καζάν και Αναντολού Εφές, αμφότερες εντός έδρας) ήταν ο παίκτης που έσωσε την παρτίδα για το "τριφύλλι".

Πλέον όμως, ο Μάικ Τζέιμς δεν υπάρχει, οπότε αναζητείται μια επιθετική σταθερά. Ο Νίκος Παππάς είναι ο καλύτερος στο "ένας με έναν", ο Μάρκους Ντένμον δείχνει πιο αξιόπιστος από τον Τζέιμς Φελντέιν, ενώ υπάρχουν επίσης οι Κέι Σι Ρίβερς και Ματ Λοτζέσκι, που έχουν την εμπειρία και την ποιότητα να επωμιστούν την ευθύνη ενός μεγάλου σουτ. Το θέμα είναι αν μπορεί κάποιος από τους προαναφερθέντες να κάνει το βήμα μπροστά και να αποτελέσει τη βασική επιλογή του "τριφυλλιού", ή αν θα κινείται ο Τσάβι Πασκουάλ σε κάθε αγώνα ανάλογα με τις συνθήκες και το ποιος παίκτης είναι πιο "ζεστός" την ώρα της κρίσης.


Πηγή: www.sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!