Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας: Με το “καλημέρα” ξεκίνησαν τα προβλήματα με τις μεταφορές των μαθητών


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
http://omegokmak.blogspot.gr , e-mail: omegokmak@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το «καλημέρα» και της εφετινής σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν τα προβλήματα στην μετακίνηση μαθητών. Είναι ένα φαινόμενο που εδώ και χρόνια εμφανίζεται κάθε Σεπτέμβριο και ομαλοποιείται μερικώς μετά τις κινητοποιήσεις των γονέων και των μαθητών.
Παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραμε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ότι οι μεταφορές των μαθητών θα πραγματοποιηθούν κανονικά φέτος και με ασφάλεια αφού όλες οι ενέργειες έγιναν νωρίτερα από άλλες χρονιές, τα γεγονότα τους διαψεύδουν :
  • οι μαθητές από τα χωριά των Πενταλόφου, Ομαλού, Γερακώνα, Φιλλυριάς και Κάρπης της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας, δημοτικού και γυμνασίου-λυκείου, πηγαίνουν στα σχολεία τους μετακινούμενοι με ιδιωτικά μέσα, κανένας δεν αναλαμβάνει την μεταφορά τους γιατί δεν τους συμφέρει οικονομικά,
  • οι μαθητές από τα χωριά ΚΟΥΚΟ, ΣΕΒΑΣΤΗ, Ν.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΙ-ΓΙΑΝΝΗ της περιφερειακής ενότητας Πιερίας πηγαίνουν στο σχολείο τους στον Κορινό πολλές φορές με μία ώρα καθυστέρηση και αφού περιμένουν στην στάση άλλη μία ώρα, γιατί αυτό είναι το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ, ενώ πρέπει να υπάρχει ειδική διαδρομή μόνο για μαθητές.
  • Με ελλιπή μέτρα ασφαλείας όταν σε σχολικό λεωφορείο ξέσπασε πυρκαγιά στη Νέας Ραιδεστού Θεσσαλονίκη. Από τη φωτιά, ευτυχώς, δεν κινδύνεψε και δεν τραυματίστηκε κανένας από τους επιβαίνοντες μαθητές του δημοτικού στο λεωφορείο.
Οι ευθύνες βαραίνουν όσους υπόσχονταν ότι με την αποκέντρωση της εκπαίδευσης, τον «Καλλικράτη» και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων δεν θα προκληθεί πρόβλημα στη ζωή γονιών και μαθητών.
Αυτό είναι το σχολείο των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, όπου τη μόρφωση των παιδιών την πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους.
Για μας τους γονείς νόμος είναι το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στερήσει αυτό το δικαίωμα από τα παιδιά μας.

Γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι διεκδικούμε:
·         Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα. Για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση.
·         Όχι στην αποκέντρωση και τη μεταφορά κεντρικών αρμοδιοτήτων του κράτους στην Τοπική Διοίκηση. Η μεταφορά των μαθητών είναι υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας και όχι της Τοπικής Διοίκησης και των γονιών.
·         Να διασφαλιστεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα παιδί που θα χάσει έστω και μια ώρα φοίτησης στο σχολείο από τα εμπόδια στη μετακίνησή του τη νέα σχολική χρονιά. Να μη δώσουν οι γονείς ούτε 1 ευρώ για τη μεταφορά των παιδιών τους.
·         Κατάργηση της ΚΥΑ που ουσιαστικά θεωρεί ότι το να πηγαίνει ένα παιδί στο σχολείο είναι κόστος
Γραφείο Τύπου,

Σεπτέμβριος  20


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!