Τραμπ: «Η Ισπανία είναι μια μεγάλη χώρα και πρέπει να παραμείνει ενωμένη»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ισπανία «πρέπει να παραμείνει ενωμένη», λίγες ημέρες πριν από το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

«Πιστεύω ότι η Ισπανία είναι μια μεγάλη χώρα και πρέπει να παραμείνει ενωμένη» επεσήμανε ο Τραμπ, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το δημοψήφισμα, το οποίο έχει απαγορεύσει η Μαδρίτη, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι.

«Οι πολίτες της Καταλονίας μιλούν εδώ και καιρό. Εάν είχατε συγκεκριμένους αριθμούς και δημοσκοπήσεις, θα βλέπατε ότι λατρεύουν τη χώρα τους. Λατρεύουν την Ισπανία. Και δεν θα φύγουν» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Πιστεύω πραγματικά ότι ο λαός της Καταλονίας θα επιλέξει να παραμείνει στην Ισπανία» επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος.

«Πιστεύω ότι θα ήταν ανόητο να μην το κάνουν. Πρέπει να παραμείνουν σε μια μεγάλη χώρα, φανταστική, με μια πραγματική ιστορία» κατέληξε ο Τραμπ.

Ο Μαριάνο Ραχόι από τη μεριά του απηύθυνε έκκληση για «επιστροφή στη λογική» στην Καταλονία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!