Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στην εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στην εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως, στο ύψος του 113ου χιλιομέτρου στο ρεύμα προς Αθήνα, κοντά στον κόμβο Νεμέας.

 

Ο μηχανισμός βρέθηκε από υπάλληλο της εταιρείας που έχει την ευθύνη συντήρησης της εθνικής οδού, ο οποίος έκοβε χόρτα στην άκρη του δρόμου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα στα χόρτα, κρυμμένος πίσω από τις μεταλλικές μπάρες.

 

Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών από την Τρίπολη και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο. Για λόγους ασφαλείας των οδηγών, η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία, ενώ ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

 

Όπως διαπιστώθηκε, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από κινητό τηλέφωνο συνδεδεμένο με κυλινδρικό αντικείμενο που περιείχε την εκρηκτική ύλη. Όλα τα στοιχεία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου εξετάζονται.

 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κινητό τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο, γεγονός που σημαίνει ότι ο μηχανισμός δεν μπορούσε να πυροδοτηθεί στην κατάσταση που βρισκόταν, ενώ από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ήταν μικρής ισχύος.

 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως τον μηχανισμό άφησαν στο σημείο άγνωστα άτομα, πιθανότατα για να μην βρεθεί στην κατοχή τους σε τυχόν αστυνομικό έλεγχο. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που παρακολουθεί την υπόθεση, ενώ προς το παρόν διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

 

Σημειώνεται πως από αυτόν τον δρόμο πέρασε λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατευθυνόμενος προς Καλαμάτα. 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!