Süddeutsche: Ο έμπιστος της Μέρκελ, Πέτερ Αλτμάγιερ, προσωρινός ΥΠΟΙΚ

Τον Πέτερ Αλτμάγιερ, τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό που είναι ο έμπιστος προσωπάρχης της, προκρίνει η Άνγκελα Μέρκελ για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο πολιτικός του CDU θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών προσωρινά και έως ότου να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, καθώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα εκλεγεί πρόεδρος της γερμανικής Βουλής στις 24 Οκτωβρίου.

Φιλοευρωπαίος, είναι στη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Μέρκελ από το 2013 και και έχει τόση επιρροή στο εσωτερικό του CDU όση και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Economist μάλιστα τον έχει χαρακτηρίσει ως τον «ισχυρότερο άνθρωπο στο Βερολίνο».

Ο Αλτμάγιερ δεν έχει διστάσει να εκφράσει διαφορετικές απόψεις από αυτές της γερμανικής κυβέρνησης. Πρόσφατα, μάλιστα, δήλωσε ότι χρειάζεται μία καλή συνεργασία με τους Βρετανούς ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις μετά το Brexit.

Στενός συνεργάτης της Μέρκελ και πολιτικός με βαθιά επιρροή στο εσωτερικό της χώρας, είναι από τους λίγους που μπορούν να συγκριθούν σε εκτόπισμα με τον απερχόμενο ΥΠΟΙΚ: υπήρξε υπεύθυνος για τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, καθώς και για τον συντονισμό στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Το γεγονός ότι στερείται ιδιαίτερων διαπιστευτηρίων στα οικονομικά λίγη σημασία έχει.

Περισσότερη έχει το αν η Μέρκελ θα μπορέσει να αντέξει τις συχνές απουσίες του λόγω των ταξιδιών που θα πρέπει να κάνει στο πλαίσιο της θητείας του ως υπουργού Οικονομικών. 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!