Ισπανία προς κυβέρνηση Καταλονίας: Μην προχωρήσετε σε κινήσεις χωρίς επιστροφή

Η κυβέρνηση της Ισπανίας προειδοποίησε την περιφερειακή κυβέρνηση (Τζενεραλιτάτ) της Καταλονίας να μην προχωρήσει σε «κινήσεις χωρίς επιστροφή», υπονοώντας μια μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας.

«Θέλω να ζητήσω από τον κ. Πουτζντεμόν να μην προχωρήσει σε τίποτε το μη αναστρέψιμο, να μην πάρει κανέναν δρόμο χωρίς επιστροφή, να μην κάνει καμιά μονομερή δήλωση ανεξαρτησίας και να επανέλθει στη νομιμότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο, εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόντ αναμένεται να απευθυνθεί στο τοπικό κοινοβούλιο το απόγευμα και όλοι αναμένουν εάν θα προχωρήσει σε διακήρυξη ανεξαρτησίας ή θα κάνει πίσω, ζητώντας διάλογο με τη Μαδρίτη.

Η κυβέρνηση του κεντροδεξιού Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι έχει απειλήσει μέχρι και με αναστολή των εξουσιών της τοπικής καταλανικής κυβέρνησης, έχει δηλώσει ότι η νομιμότητα θα επιβληθεί σε κάθε περίπτωση, ενώ έχει καλέσει σε διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Καταλονία για το τοπικό κοινοβούλιο.

naftemporiki.gr

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!