Κεντροαριστερά: Μετατίθενται κατά μία εβδομάδα οι εκλογές

Μετατίθενται κατά μία εβδομάδα οι εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς.

Όπως ενημέρωσε τους υποψηφίους με επιστολή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος, αντί για τις 5 και 12 Νοεμβρίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί τελικά στις 12 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει στις 19 Νοεμβρίου ο δεύτερος γύρος.

Προηγουμένως, οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων -WIND και OTS- απάντησαν ότι θα είναι έτοιμες εγκαίρως και οι τεχνικές δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 10 Νοεμβρίου.

Πάντως, παραμένει η διαφωνία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για τις 12 Νοεμβρίου, λόγω της διαξαγωγής του διεθνούς Μαραθώνιου της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή «oι εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα διαβεβαίωσαν τον καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτο ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017. Κατόπιν αυτού, η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής μετατίθεται για τις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017».

Επίσης, σημειώνεται ότι έως το τέλος του έτους δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, είτε λόγω των εκλογών των δικηγορικών συλλόγων της χώρας (26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου), είτε λόγω συνεδρίων άλλων πολιτικών φορέων (της Ν.Δ., στις 17 Δεκεμβρίου).

Με δεδομένη τη διαφωνία του Ποταμιού για τις 12 Νοεμβρίου, ο κ. Αλιβιζάτος σημειώνει: «Ειδικά στην Αθήνα, πάντως, και για τον 1ο γύρο (12.11.2017), αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους».

Ο κ. Αλιβιζάτος έκανε εξάλλου γνωστό ότι για την υποστήριξη της Επιτροπής σε οργανωτικά ζητήματα, θα συνδράμει ο τέως υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ως σύμβουλος σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!