Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Ευρεία σύσκεψη, υπό τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Θάνο Βούρδα με τη συμμετοχή των επικεφαλής των συγκοινωνιακών φορέων και του αναδόχου του έργου, πραγματοποιείται στο υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη εξετάζονται προτάσεις για να σταματήσει η αναμονή για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών που παρατηρείται στα εκδοτήρια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ανάδοχος του έργου μπορεί να προμηθεύει για 11 εβδομάδες τους συγκοινωνιακούς φορείς με επαρκή αριθμό νέων, χάρτινων ηλεκτρονικών εισιτηρίων για να μην υπάρξει έλλειψη, έως ότου ο ΟΑΣΑ προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια νέων.

Έως τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση των 650 μηχανημάτων POS, τα οποία έχουν παραδοθεί στον ΟΑΣΑ, με τα συστήματα των τραπεζών. Το ίδιο ισχύει και για τα τερματικά έκδοσης καρτών και εισιτηρίων στα εκδοτήρια των σταθμών, αλλά και για τις φορητές συσκευές ελέγχου καρτών που χρησιμοποιούν οι ελεγκτές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες σύντομα θα υπογραφεί και η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ, καθώς το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα εφαρμοστεί και στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!