Αγώνας δρόμου για τα κενά στα σχολεία


Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται ακόμα το υπουργείο Παιδείας, ώστε να καλύψει τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στελέχη του υπουργείου τονίζουν κατηγορηματικά πως έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος, ενώ αυτές τις ημέρες βρίσκεται εν εξελίξει νέα φάση προσλήψεων.
Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις σε ολοήμερα δημοτικά και σε γυμνάσια-λύκεια, κυρίως στην περιφέρεια αλλά και στην Αθήνα.
Οι περισσότερες ελλείψεις εντοπίζονται στα ολοήμερα σε ό,τι αφορά το κανονικό πρόγραμμα, ενώ μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται και στην παράλληλη στήριξη.
Τη Δευτέρα έγιναν 1.500 προσλήψεις στη δευτεροβάθμια, σήμερα τοποθετήθηκαν 435 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κάλυψη 470 ειδικοτήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν κι άλλες τοποθετήσεις με βάση την καταγραφή των κενών (Myschool) -η οποία, πάντως, δεν προχωρά τόσο γρήγορα- ενώ θεωρείται βέβαιο ότι σύντομα θ’ αρχίσουν οι διαθέσεις ειδικοτήτων που πλεονάζουν από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια.
«Οι ελλείψεις είναι πολύ λιγότερες από αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι λιγότερες από τις μισές» τονίζουν πηγές του υπουργείου αναφερόμενες είτε σε καταγγελίες των σωματείων είτε σε δημοσιεύματα, που μιλούν για έως και για 6.000 κενά συνολικά.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!