Τ. Ερντογάν: Τα υψηλά επιτόκια τροφοδοτούν τον πληθωρισμό και διώχνουν τις επενδύσεις

Η Τουρκία δεν έχει καταφέρει να μειώσει τον πληθωρισμό εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων, τα οποία βρίσκονται σε επίπεδα που αποθαρρύνουν τις επενδύσεις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας την ανορθόδοξη άποψή του αναφορικά με τη σχέση που συνδέει τα επιτόκια με τον πληθωρισμό.

«Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να μειώσουμε τον πληθωρισμό και αυτό οφείλεται στα επιτόκια» δήλωσε σε ομιλία του με ακροατήριο τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Τουρκία παρέμεινε σε διψήφιο ποσοστό τον Σεπτέμβριο.

«Η υποχώρηση των επιτοκίων δυστυχώς δεν είναι στο επίπεδο που θα επιθυμούσαμε. Αν δεν μπορέσουμε να το επιτύχουμε αυτό, μας περιμένουν πολλά προβλήματα. Πρέπει να το επιλύσουμε» τόνισε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Διαβάστε επίσης: Στο 11,2% ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Σεπτέμβριο

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!