Βαρύτατες κατηγορίες για τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 7 απαγωγείς Λεμπιδάκη ενώ το ανήλικο κορίτσι που εμπλέκεται απολογείται αυτήν την ώρα.

 

Οι 6 πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο ενώ ο Ρωσοπόντιος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη.

 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι: διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

 

Οι παραπάνω είναι οι σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ αντιμετωπίζουν και πλημμελήματα.

 

Ο ένας κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα «παιδαριώδη στοιχεία», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος, δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα.

 

Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

 

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως κάποιοι εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο.

 

Χαρακτηριστικό της πολυπλοκότητας της υπόθεσης είναι η ογκωδέστατη δικογραφία των 8 κιβώτιων.

 

Υπενθυμίζεται πως οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θανάση Γαλήνα και έτυχαν των αποδοκιμασιών του κόσμου,που από νωρίς είχε συγκεντρωθεί έξω και γύρω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου.

 

 

 

 

πηγή: cretalive.gr


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!