Απίστευτος Τραμπ: Εξήγησε στα θύματα του τυφώνα Μαρία στο Πουέρτο Ρίκο ότι κοστίζουν πολύ ακριβά

Σε μια σειρά προκλητικών δηλώσεων προχώρησε από το Πουέρτο Ρίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος «ενημέρωσε» τους κατοίκους ότι κοστίζουν πολύ ακριβά και ότι ο τυφώνας Μαρία δεν είναι «πραγματική καταστροφή» όπως ήταν η Κατρίνα! 

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε την Τρίτη με τοπικούς ηγέτες και αξιωματούχους στην αεροπορική βάση της Καρολίνα στο Πουέρτο Ρίκο. Στη συνέχεια παρέμεινε εκεί για να παρακολουθήσει ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. 

Αντί για αυτό, όμως, ο Τραμπ μετέτρεψε την επίσκεψή του σε μια ευκαιρία να... συγχαρεί τον εαυτό του αλλά και την αντίδραση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, φρόντισε να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης στο Πουέρτο Ρίκο, το οποίο βρίσκεται υπό την πολιτική και οικονομική κυριαρχία των ΗΠΑ. 

Αφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι πάνω από τους μισούς πολίτες δεν έχουν ρεύμα, τρεχούμενο νερό ή είναι αποκλεισμένοι λόγω προβλημάτων της κινητής τηλεφωνίας. 

«Τα έχουμε κάνει όλα για το Πουέρτο Ρίκο. Δεν ήταν μόνο επικίνδυνο ήταν και ακριβό» δήλωσε ο κ. Τραμπ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, και συνέχισε: «Λυπάμαι που σας το λέω Πουέρτο Ρίκο αλλά έχετε καταστρέψει τον προϋπολογισμό μας. Εχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα στο Πουέρτο Ρίκο». 

Μια ακόμη αμήχανη στιγμή ήταν όταν ο Αμερικανός πρόεδρος άρχισε να συγκρίνει τον τυφώνα Μαρία με τον τυφώνα Κατρίνα, που σάρωσε τις ΗΠΑ το 2005 και άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και εκατομμύρια καταστροφών. Αφησε δε, να εννοηθεί ότι όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Πουέρτο Ρίκο δεν είναι «πραγματική καταστροφή». 

«Αν δείτε -κάθε θάνατος είναι τρομακτικός- αλλά αν δείτε μια πραγματική καταστροφή όπως η Κατρίνα με τους εκατοντάδες εκατοντάδων νεκρούς και τι συνέβη εδώ με μια καταιγίδα τότε πραγματικά είναι καταθλιπτικό. Κανένας δεν έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο. Ποιος ήταν ο απολογισμός σας;»  διερωτήθηκε ο κ. Τραμπ, για να λάβει την απάντηση τον αριθμό 16. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος έφτασε στο Πούερο Ρίκο συνοδευόμενος από την Πρώτη Κυρία Μελάνια. 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!