Θεμελής Άγγελος: Τα χρηματικά αποθεματικά στο δήμου Ωραιοκάστρου, δέσμια στη Τράπεζα της Ελλάδας


ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΕΣΜΙΑ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

            Το δημοτικό συμβούλιο στις 6-10-2017, με μεγάλη πλειοψηφία και σχετική ομοφωνία 4 παρατάξεων, αποφάσισε τη μεταφορά των αποθεματικών του δήμου, γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ, στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Τ.τ.Ε.  Μόνο η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψήφισε κατά.
            Με εισήγηση του δημάρχου και σαθρές αιτιολογίες του αντιδημάρχου  οικονομικών, τα χρήματα των δημοτών έγιναν ενέχυρο για το δημόσιο χρέος και  για την τήρηση του δημοτικού Προϋπολογισμού. Πιθανή βορά στους δανειστές ενός χρέους 330 δις ευρώ που φόρτωσαν στον ελληνικό λαό, χωρίς αυτός να ευθύνεται. Η ενέργεια αυτή σημαίνει σίγουρη παρεμπόδιση του δήμου να ασκήσει τη δική του πολιτική και την άμεση εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών, με χρήματα τα οποία μαζεύει από τους δημότες, στα πλαίσια της γενικότερης φοροληστείας (βλέπε αύξηση δημοτικών τελών). Η Τ.τ.Ε., σύμφωνα με δικές της δηλώσεις θα χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά αυτά, πέραν των άλλων και για τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό του ελληνικού δημοσίου. Με τη σειρά του το δημόσιο, θα χορηγεί τα χρήματα αυτά, προνομιακά στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ρωτήθηκαν για όλα αυτά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι του δήμου μας; Για το πώς θα διαχειριστεί μία άλλη πέραν του δήμου αρχή, τα χρήματά τους που πληρώνουν,  παρά τις οικονομικές τους δυσχέρειες;
            Το ότι οι 3 πρώτες παρατάξεις, των κ.κ. Γαβότση, Σαραμάντου και Παπακωνσταντίνου στηρίχθηκαν ή πρόσκεινται στη Ν.Δ., δείχνει την υποκρισία του κ. Πατούλη, και της ΝΔ πως τάχα διαφωνούν με τη δέσμευση των χρημάτων των δημοτών. Αποδεικνύει ότι όλοι τους συμφωνούν στρατηγικά με τις μνημονιακές πολιτικές. Κατά τα άλλα, η Κεντρική Ενωση Δήμων έκανε λόγο για «αρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων». Όσο για την παράταξη  του ΣΥΡΙΖΑ, τι να πούμε.  Όπως και το κόμμα της, ήταν και είναι τα καλύτερα τσιράκια του συστήματος και του κουαρτέτου.
            Τέλος, είναι χαρακτηριστικό το ότι καμία ιστοσελίδα, κανένας από τους δημοσιογράφους ή ανταποκριτές του Ωραιόκαστρου, δεν ανέδειξε το θέμα, όπως λ.χ. οι Oraiokastronet και Politesoraiokastrou που ήταν στο συγκεκριμένο συμβούλιο.  Έθαψαν το σημαντικό αυτό γεγονός και συγκάλυψαν τους υπεύθυνους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ενώ κατ΄ εξοχήν προβάλλουν τις κοκορομαχίες τους.-

                                                                               Θεμελής Θ. Αγγελος
                                                     Δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

            


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!