Στους δρόμους διαμαρτύρονται οι Καταλανοί, μετά το δημοψήφισμα

Οι ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, βγαίνουν στους δρόμους της Βαρκελώνης την Τρίτη για να πιέσουν σχετικά με τα αιτήματά τους για απόσχιση μετά τη νίκη που κατέγραψαν στις κάλπες του -παράνομου για τη Μαδρίτη- δημοψηφίσματος την Κυριακή.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες σταμάτησαν και τα καταστήματα έκλεισαν την ώρα που οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Καταλονίας για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία που σημάδεψε τη διαδικασία δημοψηφίσματος την Κυριακή και για να ενισχύσουν τα αιτήματά τους για απόσχιση από την Ισπανία. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα έδειξαν πολύ κόσμο πίσω από τους διαδηλωτές σε έναν από τους κύριους αυτοκινητόδρομους που συνδέουν την Καταλονία με την υπόλοιπη Ισπανία. Οι δρόμοι μπλόκαραν, όπως δήλωσε η ισπανική υπηρεσία κυκλοφορίας.

Οι πολιτικοί ηγέτες της εκστρατείας σβήνουν την επόμενη κίνηση τους καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αγνοεί τις προσκλήσεις τους για διαμεσολάβηση. Ο πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, δεσμεύθηκε να ενημερώσει το περιφερειακό κοινοβούλιο ότι οι ψηφοφόροι επέλεξαν την ανεξαρτησία τους κατά την ψηφοφορία της Κυριακής. Αυτό θα ενεργοποιούσε μια διαδικασία που θα οδηγούσε σε μονομερή διακήρυξη ανεξαρτησίας εντός 48 ωρών, αλλά τη Δευτέρα ο Πουτζδεμόν δεν απάντησε στο ερώτημα πότε θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Μετά από την κατάρρευση της Δευτέρας, οι μετοχές στην Ισπανία σταθεροποιήθηκαν με το χρηματιστηριακό δείκτη διαπραγμάτευσης να συμβαδίζει με την υπόλοιπη ευρωζώνη, ενώ τα κρατικά ομόλογα ήταν χαμηλότερα και το ευρώ μετέβαλε ελάχιστα την ισοτιμία του, έναντι του δολαρίου.

newmoney


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!