Λιμενικό:Σταδιακή αφαίρεση πλωτών φραγμάτων


Για σταθερή βελτίωση της γενικής εικόνας του Σαρωνικού κόλπου από την επιχείρηση απορρύπανσης και σταδιακή αφαίρεση των πλωτών φραγμάτων κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, την αποψινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

- Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίστηκαν με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων - Λιμνιώνα - Κυνοσούρας - Αγίου Νικολάου, με μηχανικά μέσα (πλυστικά μηχανήματα, αντλίες και λοιπά μέσα), από συνεργεία ιδιωτικών εταιρειών. Η γενικότερη εικόνα του εν λόγω όρμου παρουσιάζει σαφή βελτίωση καθημερινά. Επίσης, στην περιοχή «Θεατράκι» δύτες διενήργησαν έλεγχο και εκτεταμένο καθαρισμό του βυθού.

- Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ καθαρισμό των ακτών της ευρύτερης περιοχής πραγματοποίησαν τρία συνεργεία της αναδόχου εταιρείας με μηχανικά μέσα (αντλίες, πλυστικά και πιεστικά μέσα).

- Στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου ήδη αφαιρέθηκαν δύο πλωτά φράγματα αφού δεν παρατηρείται πλέον θαλάσσια ρύπανση. Η παραλία «ΜΠΑΤΗ» έχει καθαριστεί, ενώ μεγάλη βελτίωση παρουσιάζει η παραλία «ΕΔΕΜ». Η γενικότερη εικόνα της ακτογραμμής του Παλαιού Φαλήρου είναι πολύ βελτιωμένη.

- Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α' και Β' Αλίπεδο διενεργήθηκαν εντατικές εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής από 23 μέλη συνεργείου ιδιωτικής εταιρείας με τη χρήση πιεστικού μηχανήματος. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου), επιχείρησε προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, συνολικά 44 ατόμων, με τη χρήση δύο πλυστικών και λοιπών μηχανημάτων. Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή καθημερινά παρουσιάζεται βελτιωμένη.

- Στην περιοχή της Γλυφάδας (1η-2η-3η και 4ημαρίνα), συνεργείο της αναδόχου εταιρείας, αποτελούμενο από 47 άτομα και εθελοντές, εκτέλεσαν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού των ακτών. Η κατάσταση στην περιοχή παρουσιάζεται βελτιωμένη.

- Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας», η κατάσταση παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση. Επιχειρεί συνεργείο 25 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, με τρία βυτιοφόρα οχήματα και πέντε πιεστικά μηχανήματα, ενώ δύτες διενήργησαν έλεγχο και καθαρισμό του βυθού.

- Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επίσης, ένα σκάφος απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής επιχείρησε μαζί με τέσσερα ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!