Σε εξέλιξη η ψηφοφορία του ΚΑΣ για το Ελληνικό- Αντιδράσεις από την Πρόεδρο

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι η σύσκεψη πραγματοποιείται σε κλίμα έντασης.

 

Η πρόεδρος του ΚΑΣ, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, φέρεται, σύμφωνα με το capital, να μην εγκαταλείπει την εισήγηση της να κηρυχθεί τμήμα της έκτασης έως το 1/3 ως αρχαιολογικός χώρος. Σημειώνεται ότι η αρχική εισήγηση αφορούσε την κήρυξη του μισού της έκτασης ως αρχαιολογικού χώρου.

 

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί το plan b της κυβέρνησης, η θέσπιση νόμου για τις αρχαιολογικές εργασίες στο Ελληνικό, ο οποίος θα στηρίζεται στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των επενδυτών, της Ελληνικό Α.Ε. και του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Για την ώρα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η συνεδρίαση του ΚΑΣ θα έχει μακρά συνέχεια.

 

Το θέμα είναι κάθε άλλο παρά απλό με την τροπή που έχει λάβει έπειτα από τις επαναλαμβανόμενες αναβολές από το ΚΑΣ στη λήψη απόφασης, οι οποίες εν πολλοίς επιβλήθηκαν υπό τον φόβο η απόφαση που θα προέκυπτε από τις προηγούμενες συνεδριάσεις να είναι τέτοια που επί της ουσίας θα βάλει ταφόπλακα στην υλοποίηση της επένδυσης.

 

Έτσι, μέχρι να ολοκληρωθεί η σημερινή συνεδρίαση, η κυβερνητική ηγεσία θα βρίσκεται σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα. Όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή κοντά στον πρωθυπουργό, «δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα προχωρήσουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουμε.

 

Στο ΚΑΣ συμμετέχουν 15 αρχαιολόγοι και έχει διαμορφωθεί ένας περίεργος συσχετισμός, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε». Ύστερα από όσα έχουν προηγηθεί, είναι περισσότερο από φυσιολογική η κυβερνητική επιλογή να διατηρούνται ορισμένες επιφυλάξεις. Φαίνεται ότι έχει προηγηθεί συνεννόηση και λίγο έως πολύ υπάρχει προϊδεασμός για την πρόταση που θα εισηγηθεί η επικεφαλής του ΚΑΣ.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!