Νόμπελ Ειρήνης: Το βραβείο στη Διεθνή Εκστρατεία για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων

Στη Διεθνή Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων ICAN (Intl Campaign to Abolish Nuclear Weapons) απενεμήθη το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2017.

To πλέον σημαντικό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης «απονεμήθηκε εφέτος σε ιδιώτες και ομάδες πολιτών που προωθούν την Ειρήνη και την Αδελφοσύνη μεταξύ των λαών» ανακοινώθηκε στο Όσλο.Η πρόεδρος της Νορβηγικής Επιτροπής Απονομής των Βραβείων Νόμπελ, Μπέριτ Ρις-Άντερσεν, δήλωσε ότι η τιμητική διάκριση στον ICAN είναι μια αναγνώριση των προσπαθειών της οργάνωσης να «αφυπνίσει τη διεθνή κοινή γνώμη για τις καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες από τη χρήση πυρηνικών όπλων και για τις πρωτοποριακές της ενέργειες στην επίτευξη της συνθήκης για την κατάργηση αυτών των όπλων».Για το βραβείο εφέτος ήταν υποψήφιοι 318 άτομα και 103 Οργανισμοί που εξετάσθηκαν από τη νορβηγική επιτροπή των πέντε μελών που ορίζονται από το κοινοβούλιο της Νορβηγίας.


Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!