LIVE Εικόνα: Η ομιλία του πρωθυπουργού στον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος

"Ο ΣΒΒΕ με τις παρεμβάσεις του εξελίσσεται de facto σε θεσμικό συνομιλητή και εταίρο της κυβέρνησης στην προσπάθεια για έξοδο της χώρας από την κρίση. Οποιαδήποτε προσπάθεια ουσιαστικής αναβάθμισης του ρόλου σας θα στηριχθεί δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ΣΒΒΕ", είπε ο πρωθυπουργός.

"Σχεδόν εδώ και ένα χρόνο μετά την ίδρυση γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη καθιέρωσα την τακτική επίσκεψή μου στην βόρεια Ελλάδα όχι μόνο για συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς", πρόσθεσε.

"Η πρόταση σας για τη σύσταση Εθνικού συμβουλίου Βιομηχανίας έγινε δεκτή και ήδη υλοποιείται. Ό,τι είναι η Αθήνα για τον τριτογενή τομέα είναι και η βόρεια Ελλάδα για την Βιομηχανία.  Η Θεσσαλονίκη δικαιωματικά είναι η βιομηχανική πρωτεύουσα της χώρας".

"Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά θετικό μομέντουμ για την ελληνική Οικονομία. Η χρονιά που διανύουμε είναι η τελευταία για τη χώρα μας σε καθεστώς μνημονίου αλλά και η πιο κρίσιμη. Η πολυετής ύφεση, η υψηλή ανεργία και τα προγράμματα έχουν πιέσει υπέρμετρα την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Τώρα πρέπει να δείξουμε αυτοπεποίθηση και μέγιστη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας", σημείωσε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ρήξη με το παρελθόν της ευνοιοκρατίας.

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!