Ενημέρωση Τσίπρα για τα προαπαιτούμενα πριν την αναχώρηση για ΗΠΑ

Στη διυπουργική συνεδρίαση μετείχαν οι υπουργοί Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γιώργος Σταθάκης, Κώστας Γαβρόγλου, Όλγα Γεροβασίλη, Ανδρέας Ξανθός, Σταύρος Κοντονής, οι αναπληρωτές υπουργοί Θεανώ Φωτίου, Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος (έχει αναλάβει και την παρακολούθηση της πορείας των προαπαιτούμενων), ο γενικός γραμματέας Συντονισμού, Δημήτρης Παπαγιαννάκος, αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του Ευκλείδη Τσακαλώτου (που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον), Σπύρος Παπακωνσταντίνου.

Εντωμεταξύ, αργά το βράδυ αναμένεται να φτάσει στο Σικάγο ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κατά πληροφορίες θα “αφιερώσει” όλο το σαββατοκύριακο σε επαφές με την ομογένεια, αφού αποτελεί επιδίωξη η αναβάθμιση των σχέσεων της Αθήνας με τους ομογενείς -με δεδομένο και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν στην προσέλκυση επενδύσεων.

Τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου και θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Ταμείου, ώστε να τής ζητήσει να ξεκαθαρίσει την στάση του έναντι του ελληνικού προγράμματος το Ταμείο.

Μία ημέρα αργότερα, ο πρωθυπουργός θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου, ώστε να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το πρωί της Τετάρτης θα δει και τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς.

Η ατζέντα θα είναι ιδιαιτέρως πλούσια και “φορτωμένη”. Κεντρικό θέμα στις συζητήσεις θα είναι η οικονομία, με έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και τη σταθερή πρόσβαση της στις αγορές. Αναλυτική συζήτηση θα διεξαχθεί για την ασφάλεια και τις περιφερειακές εξελίξεις, με δεδομένο τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, αλλά και την σταθερότητα της χώρας μας έναντι των γειτονικών κρατών. Στην ατζέντα θα συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της ενέργειας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός, κατά την διαμονή του στην αμερικανική πρωτεύουσα, θα συναντηθεί με επενδυτές και επιχειρηματίες, αλλά και με φορείς της ομογένειας, πριν απευθύνει ομιλία στο Ινστιτούτο Brookings.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!