Ερντογάν: Σοβαρή στρατιωτική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στο Ιντλίμπ

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε το Σάββατο για μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, η οποία διεξάγεται στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

«Υπάρχει μία σοβαρή (στρατιωτική) επιχείρηση στο Ιντλίμπ σήμερα κι αυτό θα συνεχιστεί», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του σε στελέχη του κόμματος ΑΚP. Νωρίτερα, ομάδες ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είχαν γνωστοποιήσει ότι προετοιμάζονται να εισβάλλουν με την υποστήριξη της Τουρκίας.

Το μεγαλύτερο μέρος του Ιντλίμπ βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας συμμαχίας τζιχαντιστών. «Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε έναν διάδρομο τρομοκρατίας κατά μήκος των συνόρων μας με την Συρία», ανέφερε ακόμη ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του δεν βρίσκονται ακόμη στο Ιντλίμπ, καθώς η πολεμική επιχείρηση διεξάγεται από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Η Ρωσία υποστηρίζει την διεξαγωγή της επιχείρησης από αέρος, ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες, από τα τουρκικά σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!