Στον αέρα η διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων – Επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου στον Υπουργό Παιδείας

Για τρίτη φορά μέσα σε επτά μήνες, επανέρχεται στη θέμα της απρόσκοπτης διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές της χώρας η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, με επίκαιρη ερώτηση αυτή τη φορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

«Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα όσα είχα αναφέρει στις υπ’ αρ. 4399/22-3-2017 και 6716/28-6-2017 ερωτήσεις μου σχετικά με τον κίνδυνο να διακοπεί η διανομή των συγγραμμάτων λόγω των τεράστιων καθυστερήσεων στην αποπληρωμή των εκδοτών, καθυστερήσεις που έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε οικονομική ασφυξία» αναφέρει.

Η βουλευτής επικαλείται απάντηση του Υπουργείου σε ερώτησή της, σύμφωνα με την οποία εκκρεμούν πληρωμές πάνω από 12,5 εκ. ευρώ προς τους εκδότες, που αφορούν μέρος του χειμερινού εξαμήνου και όλο σχεδόν το εαρινό εξάμηνο της χρονιάς 2015 – 2016. Όσο για το έτος 2016 – 2017, δεν υπάρχει καμία πληροφορία και καμία πληρωμή.  

 «Με την αδιαφορία σας, απειλείται με αρρυθμία η πανεπιστημιακή ζωή ακόμα μία φορά, εις βάρος τελικά των φοιτητών, ιδίως δε των οικονομικά αδύναμων φοιτητών που, μη έχοντας τη δυνατότητα να προμηθευτούν μόνοι τους τα συγγράμματα από την αγορά, θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους χωρίς διδακτικό εγχειρίδιο» τονίζει η βουλευτής και ρωτά τον Υπουργό:
-          Δεδομένου ότι είχε ήδη ενημερωθεί εδώ και μήνες, και από κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, για τη σοβαρότητα της κατάστασης, ποιες ενέργειες έκανε για να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή,
-          Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ούτως ώστε να δοθεί άμεσα λύση και να προχωρήσει η διανομή των συγγραμμάτων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!