Την Μαγιαντίν κατέλαβε ο συριακός Στρατός

Δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης και των συμμάχων της ανακατέλαβαν την πόλη Μαγιαντίν στην ανατολική Συρία από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα συριακή στρατιωτική πηγή, εξασθενίζοντας περαιτέρω τη μειούμενη παρουσία των τζιχαντιστών στη Συρία.

Η Μαγιαντίν, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, είχε γίνει κύρια βάση των μαχητών του ΙΚ κατά την εκδίωξή τους από την ντε φάκτο πρωτεύουσά τους στη Συρία, τη Ράκα, από μια υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ επίθεση.

Η εκστρατεία της συριακής κυβέρνησης για την ανακατάληψη της Μαγιαντίν υποστηρίχθηκε από πυκνές επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός έχει επίσης πλήξει στόχους στην περιοχή.

Η Μαγιαντίν βρίσκεται νότια της επαρχιακής πρωτεύουσας Ντέιρ Εζόρ, όπου συριακές και συμμαχικές τους δυνάμεις προσπαθούν επίσης να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από έναν μικρό θύλακο τον οποίο εξακολουθούν να ελέγχουν.

Η συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε πως οι τζιχαντιστές στη Μαγιαντίν υπέστησαν «κατάρρευση» στις γραμμές τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!