Δ. Παπαδημούλης-Καταλονία: «Η Κομισιόν να μην υποστηρίζει μονομερώς τον Ραχόι»

Την άποψη ότι «η Κομισιόν πρέπει να διαδραματίσει πιο θετικό ρόλο και να μην υποστηρίξει μονομερώς την κυβέρνηση Ραχόι» εξέφρασε, σε συνέντευξή του στην αγγλόφωνη έκδοση της βουλγαρικής εφημερίδας «Europost», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με το καταλανικό ζήτημα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με την κρίση που ξέσπασε στην Ισπανία, με αφορμή τη διενέργεια του καταλανικού δημοψηφίσματος, τόνισε ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στην ισπανική κεντρική κυβέρνηση και την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, «δημιουργεί αδιέξοδα στην υπάρχουσα κρίση» και δεν επιλύει τίποτα.

«Κατά τη γνώμη μου, η λύση βρίσκεται στον διάλογο για την εξεύρεση ενός αμοιβαία αποδεκτού συμβιβασμού» υποστήριξε ο Δημ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι «εάν ο πρωθυπουργός Ραχόι και οι καταλανικές Αρχές θέλουν να συζητήσουν, τότε θα μπορούσαν να ζητήσουν από την Κομισιόν να διαδραματίσει θετικό ρόλο» σε αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!