Συρία: Φεύγουν από τη Ράκα οι τζιχαντιστές του ISIS μαζί με 400 ομήρους

Σύμφωνα με τον Ομάρ Αλούς, που είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα, οι τζιχαντιστές θα πάρουν μαζί τους 400 αμάχους που τους κρατούν ομήρους στο νοσοκομείο της πόλης.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, τόσο οι Σύροι όσο και οι υπήκοοι άλλων χωρών, συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία εκκένωσης της Ράκα, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Ναι, οι ξένοι μαχητές περιλαμβάνονται στη συμφωνία", είπε ο Ομάρ Αλούς, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πολιτικού Συμβουλίου της πόλης. Το Συμβούλιο αυτό συγκροτήθηκε από τους Κούρδους και Άραβες μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Ράκα και είχε αναλάβει να διαπραγματευτεί με τους αρχηγούς των τοπικών φυλών για να διασφαλίσει την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι ντόπιοι αρχηγοί των φυλών κάλεσαν τον συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ να "ρυθμίσει το θέμα" των Σύρων μαχητών που έχουν απομείνει στη Ράκα και "να διασφαλίσει την έξοδό τους σε περιοχές εκτός της πόλης". Στόχος τους, όπως δηλώνουν, είναι να αποφευχθεί μια αιματοχυσία.

Ο διεθνής συνασπισμός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι πρόκειται να αναχωρήσει μια αυτοκινητοπομπή από τη Ράκα, διαβεβαιώνοντας ότι οι ξένοι μαχητές εξαιρούνται από τη συμφωνία. Δεν διευκρίνισε αν οι Σύροι που μάχονται στο πλευρό του ΙΚ θα μπορέσουν να φύγουν μαζί με τους αμάχους.

"Η ανακοίνωση του συνασπισμού λέει κάτι, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική", υποστήριξε ο Αλούς.

(Φωτό: Mezopotamya Agency, via AP)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!