LIVE εικόνα: Η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι διατάξεις που "ανοίγουν" την επιλογή φύλου ακόμη και σε ανήλικους, από 15 χρονών και πάνω -πάντα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις-, δεν αποκλείεται να μείνουν εκτός του νομοσχεδίου, πράγμα που θα αποσαφηνιστεί σήμερα στη Βουλή. Φαίνεται πάντως πως υπάρχουν αρνητικές γνωμοδοτήσεις από την επιστημονική κοινότητα, αναφορικά με το όριο της ηλικίας. Άλλωστε, η επίμαχη ρύθμιση δεν είχε εξ αρχής ενταχθεί στο νομοθέτημα, αλλά κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του ζητήματος στην αρμόδια επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα σημαντικότερα σημεία που επιχειρεί να επιλύσει το υπουργείο Δικαιοσύνης με το παρόν νομοσχέδιο, είναι η απλοποίηση της διαδικασίας, καθώς πλέον η διόρθωση φύλου δεν θα απαιτείται να γίνεται εντός δικαστικής αίθουσα, αλλά σε γραφείο, χωρίς τη δημοσιότητα που θα είχε μία ανοιχτή συνεδρίαση στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Μεταξύ άλλων, ορίζεται πως η δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί, καταχωρείται στο ληξιαρχείο με τρόπο που διασφαλίζει τη μυστικότητα της μεταβολής, ενώ επιβάλλεται η τήρηση απόλυτης εχεμύθειας στους υπαλλήλους των υπηρεσιών,  οι οποίες είναι αρμόδιες για την έκδοση σχετικών εγγράφων.

Τέλος, το ενδιαφερόμενο άτομο έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε διόρθωση μόνο μία φορά, δηλαδή να επαναορίσει το φύλο του μετά την πρώτη αλλαγή, ακολουθώντας την ίδια διαδικάσια, ενώ αναφορικά με τις οικογενειακές σχέσεις, αναφέρεται ότι “αν το πρόσωπο έχει παιδιά, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του από τη γονική μέριμνα δεν επηρεάζονται”.

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!