Ενταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Αποδοκίμασαν Δούρου και αντιπεριφερειάρχη [εικόνες & βίντεο]

Διακόπηκε σε κλίμα έντασης η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, παρούσης της Ρένας Δούρου.

Η κατάσταση ήταν εκρηκτική, καθώς πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γ. Βασιλείου και ανήρτησαν πανό για την κατάσταση στην Δυτική Αττική

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voreini.gr ενώ η συνεδρίαση ξεκίνησε κανονικά και παρά την σχετικά ικανοποιητική παρουσία του κόσμου που αγωνιούσε για την κατάσταση χωρίς να προσβάλλει ή να βρίζει, παρά μόνο τις συνηθισμένες διαμαρτυρίες, ο Πρόεδρος διέκοψε για λίγο την συνεδρίαση.

Μετά από λίγο συνεχίστηκε η συνεδρίαση με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής κ. Βασιλείου. Μόλις τέλειωσε, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση χωρίς να αιτιολογήσει το γιατί.

Ολη η αντιπολίτευση αντέδρασε, αλλά δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία για να συνεχιστεί η συνεδρίαση με την Αντιπρόεδρο.

Η Ρένα Δούρου αποχώρησε και στελέχη της αντιπολίτευσης της περιφέρειας την κατηγόρησαν για φυγομαχία.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Σχινάς τόνισε:

«Σήμερα, αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ο ίδιος συγκάλεσα, θέτοντας ως θέμα της, την ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις πολύνεκρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, εξαιτίας της συμπεριφοράς πολιτών, που με υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει με παρέμβαση του καθηγητή Λέκκα και συνεχιζόταν με την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου. Το γεγονός ότι τα απαράδεκτα συνθήματα και χαρακτηρισμοί, που αναπαράγονταν συστηματικά από την έναρξη της συνεδρίασης από ορισμένους παριστάμενους πολίτες, και έτυχαν ουσιαστικά της συνηγορίας του εκπροσώπου της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με ανάγκασε να διακόψω οριστικά, μετά από μια πρώτη ολιγόλεπτη διακοπή, τη συνεδρίαση, σεβόμενος τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας κι ενώ η διαδικασία ανεύρεσης των αγνοούμενων είναι ακόμη σε εξέλιξη».

Με ανάρτησή του στο facebook και ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Βασιλείου κατήγγειλε ύβρεις εναντίον του.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας με την περιφερειάρχη Αττικής.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί με την κυρία Δούρου. Η περίπτωσή της, άλλωστε, θα εξεταστεί από την Δικαιοσύνη στην οποία η ίδια προσέφυγε για να διερευνηθούν οι ευθύνες της», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, απαντώντας στην έντονη επίθεση από την περιφερειάρχη η οποία είχε απαντήσει νωρίτερα με σκληρές εκφράσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Ντόρα Μπακογιάννη για δηλώσεις τους σχετικά με τις ευθύνες για την τραγωδία που έπληξε τη Δυτική Αττική.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!