Στο Παρίσι για βράβευση ο Αλέξης Τσίπρας

Το Παρίσι αναμένεται να επισκεφτεί την προσεχή Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- θα βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού και την επιθεώρηση Politique Internationale.

Στο πλαίσιο προγεύματος εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης, ο πρωθυπουργός θα παραλάβει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique). Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η βράβευση αυτή είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου, ωστόσο άλλαξε και ορίστηκε για τις 23 Νοεμβρίου, μόλις οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στις 17 Οκτωβρίου. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισιού, από τον οποίο θα λάβει το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l'Engagement européen).

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν, με το εν λόγω βραβείο έχουν τιμηθεί ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με Γάλλους επιχειρηματίες με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!