«Απάντηση στην εξόντωση αθώων πολιτών της Υεμένης» χαρακτηρίζουν οι Χούτι την εκτόξευση του πυραύλου

Μια ισχυρή έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο του Ριάντ, ταρακούνησε την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας περίπου στις 21:00 μ.μ. (τοπική ώρα) του Σαββάτου. Όπως έγινε γνωστό λίγα λεπτά αργότερα γνωστό επρόκειτο για αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη.



Το BBC, το οποίο επικαλείται το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Al-Arabiya, ανέφερε πως η πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε πύραυλο βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι «η Πολεμική Αεροπορία της Υεμένης στόχευσε το Σάββατο με βαλλιστικό πύραυλο το Διεθνές Αεροδρόμιο "Βασιλιάς Χαλιντ" στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ».

Σημειώνεται πως τηλεοπτικό κανάλι που συνδέεται με τους αντάρτες Χούτι επιβεβαιώνει ότι ο πυραύλος είχε ως στόχο το αεροδρόμιο του Ριάντ.

Από τον βαλλιστικό πύραυλο δεν σημειώθηκαν ζημιές αλλά ούτε και τραυματισμοί.

«Ταξιδιώτες του διεθνούς αεροδρομίου Βασιλιάς Χαλιντ στο Ριάντ, σας διαβεβαιώνουμε ότι η κίνηση είναι όπως συνήθως και οι πτήσεις διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα», ανέφερε το μήνυμα του αερολιμένα.

«Ο πύραυλος ταρακούνησε την σαουδαραβική πρωτεύουσα. Η επιχείρηση ήταν επιτυχής.Η επίθεση έγινε με τη χρήση του βαλλιστικού πυραύλου μεγάλης εμβέλειας, Burqan 2H, που έχει φτιαχθεί στην Υεμένη» είπε ο υπουργός Άμυνας της Υεμένης.

Η Υεμένη πλήττεται από εχθροπραξίες μεταξύ στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν ταχθεί στο πλευρό της κυβέρνησης του προέδρου Αμπντραμπά Μασνούρ Χαντί και εκείνων που συντάσσονται με το κίνημα των Χούτι.

Η Σαουδική Αραβία ηγείται της διεθνούς προσπάθειας συντριβής των ανταρτών στην Υεμένη από το 2015. Ο ΟΗΕ έχει αποτύχει να θέσει τέλος στην αιματοχυσία που έχει προκαλέσει τον θάνατο άνω των 8.600 ανθρώπων και έχει προκαλέσει τον τραυματισμό σχεδόν 50.000 ατόμων, ενώ έχει προκαλέσει τεράστια ανθρωπιστική κρίση με 20,7 εκατομμύρια ανθρώπους να βρίσκονται στα όρια της πείνας. Επίσης, στην Υεμένη έχει ξεσπάσει επιδημία χολέρας η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.184 ατόμων και οι πάσχοντες υπολογίζονται σε 884.000.

«Έχουμε και στο παρελθόν προειδοποιήσει τις πρωτεύουσες των χωρών που επιτίθενται στην Υεμένη ότι δεν θα είναι ασφαλείς από τους βαλλιστικούς μας πυραύλους», επεσήμανε ο εκπρόσωπος των Χούτι, Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ και πρόσθεσε: «Η σημερινή επίθεση με τον βαλλιστικό πύραυλο είναι απάντηση στην εξόντωση αθώων πολιτών της Υεμένης από τους Σαουδάραβες».

Διαβάστε επίσης: 
Πύραυλος των Χούτι της Υεμένης αναχαιτίστηκε κοντά στο αεροδρόμιο του Ριάντ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!