Κοινωνικό μέρισμα: Πώς θα κάνουν αίτηση όσοι το δικαιούνται

Οι εξαγγελίες έγιναν για το κοινωνικό μέρισμα, τα χρήματα βρέθηκαν, τώρα μένει η ώρα του... ταμείου και των απαιτούμενων στοιχείων που πρέπει να έχουν όσοι δικαιούνται να το λάβουν.

 

Οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση μέσω του Taxisnet, προκειμένου να το λάβουν.

 

Θα χρειαστεί ναι να μπουν στην ειδική πλατφόρμα, η οποία αναμένεται να ανοίξει και να λειτουργήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

Για την υποβολή αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταχωρήσουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό του κινητού τους, το mail τους και το ΙBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους. Τα υπόλοιπα στοιχεία που είναι απαραίτητα θα συμπληρώνονται αυτόματα από το σύστημα, όπως το τεκμαρτό εισόδημα.

 

Σε ό,τι αφορά τους φιλοξενούμενους θα πρέπει να μπουν στην ίδια πλατφόρμα και δηλώσουν το φορολογητέο εισόδημά τους ώστε να υπολογιστεί το σύνολο του εισοδήματος του νοικοκυριού.

 

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να είναι νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας κατά την τελευταία πενταετία, να είναι τουλάχιστον μία φορά ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ασφάλισης για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός και να έχουν υποβάλει δήλωση για το φορολογικό έτος 2016.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!