Χάγη: Απομακρύνθηκε από το δικαστήριο ο Μλάντιτς αφότου άρχισε να φωνάζει στους δικαστές

Απομακρύνθηκε από την αίθουσα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ο Ράτκο Μλάντιτς, αφότου φώναξε στους δικαστές που επρόκειτο να διαβάσουν την ετυμηγορία του. 

 

Ο πρώην επικεφαλής του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, γνωστός ως «χασάπης των Βαλκανίων», υποβάλλεται σε μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, όπως ανακοίνωσε μέλος της οικογένειάς του.

 

Ο δικηγόρος του Μλάντιτς ζήτησε από το δικαστήριο να καθυστερήσει την έκδοση της ετυμηγορίας, επικαλούμενος την υπέρταση που παρουσίασε ο πελάτης του. Ωστόσο, οι δικαστές θα συνεχίσουν την ανάγνωση της ετυμηγορίας, απορρίπτοντας το αίτημα του δικηγόρου για καθυστέρηση της έκδοσης της ετυμηγορίας για ιατρικούς λόγους.

 

Ο Μλάντιτς Κατηγορείται ότι ήταν «ο εγκέφαλος πίσω από τον φόνο χιλιάδων ανθρώπων» και του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!