Υπογράφηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση στο Ελληνικό

Υπογράφηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, από τους αρμόδιους υπουργούς, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

 

Ο κ. Φλαμπουράρης χαρακτήρισε την υπογραφή, ως «το σημαντικότερο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό». 

 

Όπως σημειώνεται, το σχέδιο εισηγήθηκε η γγ Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

 

Συγκεκριμένα, το σχέδιο Π.Δ. υπογράφηκε από τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και Πολιτισμού & Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

 

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση κ. Φλαμπουράρης, «στο προς έγκριση σχέδιο αποτυπώνεται η ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, όπως το αναδιαπραγματεύτηκε με τους επενδυτές και συνιστά απόδειξη της τήρησης των δεσμεύσεών της, αλλά και της εξακολουθητικής μάχης που δίνει καθημερινά με τις αγκυλώσεις, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές». «Ο λόγος είναι πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας», τονίζει καταλήγοντας ο υπουργός Επικρατείας.

 

 

«Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας», τόνισε με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος. Το ΠΔ «οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο», προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!