Erasmus+ : Το ταξίδι συνεχίστηκε στη Ρουμανία για το 1ο Δημοτικό Ευκαρπίας με το πρόγραμμα ‘’Other, Alike, the Same”



Το ταξίδι συνεχίστηκε στη Ρουμανία για το 1ο Δημοτικό Ευκαρπίας που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  με θέμα: ‘’OtherAlikethe Same” . Ας ελπίσουμε να συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο και μεράκι για να μεταδοθεί παντού το μήνυμα OtherAlikethe Same”.

Αναλυτικά το δελτίο που ανακοίνωσε η ομάδα του Erasmus+:
Το σχολείο μας συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  με θέμα: ‘’Other, Alike, the Same”,  πραγματοποίησε το δεύτερο ταξίδι του το Νοέμβριο, αυτή τη φορά στη Salva της  Ρουμανίας της επαρχίας του Nasaud, ένα αγροτικό χωριό 4.000 περίπου κατοίκων.  Στην αποστολή συμμετείχαν πέντε εκπαιδευτικοί και τέσσερις μαθητές.
Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε όλοι οι εταίροι από Ιταλία, Ισπανία και φυσικά τη Ρουμανία. Επισκεφθήκαμε το σχολείο της Salva, όπου μας υποδέχθηκαν πολύ θερμά και μάλιστα μας τραγούδησαν τραγούδια στη γλώσσα του κάθε σχολείου. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο αλατωρυχείο της Tudra, στο μοναστήρι της Barsana, παλιές φυλακές από το προηγούμενο καθεστώς, ένα περίεργο κοιμητήριο, φτάνοντας σχεδόν δύο χιλ. πριν την Ουκρανία, ξεναγηθήκαμε στην πόλη της Bistritsa και επισκεφθήκαμε το μουσείο της πόλης.  Απολαύσαμε παραδοσιακό φαγητό και γνωρίσαμε την κουλτούρα της περιοχής καταλήγοντας στην υπέροχη πόλη Cluj, αφού την τελευταία μέρα απολαύσαμε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τα παιδιά του σχολείου που ήταν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές.
Μέσα από αυτό το ταξίδι επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι η διαφορετικότητα που διακρίνεται στην κουλτούρα, στη θρησκεία, στη γλώσσα,  στις ιδέες, στις αντιλήψεις, στα ήθη και στα έθιμα, στη νοοτροπία μεταξύ των ανθρώπων τελικά συγκλίνουν στην μοναδικότητα αυτού του πλάσματος που λέγεται άνθρωπος. Αυτό μπορεί να αναδειχθεί μέσα από την Ε.Ε. με προγράμματα όπως το Erasmus+.

 Γιατί όλοι οι άνθρωποι  από όπου κι αν προέρχονται είναι το ίδιο: ‘’Other, Alike, the Same”.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!