Ανάκληση της απόφασης για Ιερουσαλήμ θα ζητήσει από Τραμπ το Σ.Α. του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να θέσει προς ψήφιση ένα προσχέδιο, με το οποίο θα κληθεί ο Ντόναλντ Τραμπ να ανακαλέσει την απόφασή του για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, μια κίνηση που θα συναντήσει το βέτο της Ουάσινγκτον.

Διπλωμάτες ανέφεραν στο Reuters ότι το προσχέδιο έχει ευρεία αποδοχή ανάμεσα στα 15 μέλη του Συμβουλίου. Ενώ φαίνεται απίθανο να υιοθετηθεί, η ψήφισή του θα απομονώσει περισσότερο τον Τραμπ αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Για να περάσει ένα σχέδιο θα πρέπει να έχει εννέα ψήφους υπέρ και κανένα βέτο από ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Κίνα. 

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χάλεϊ εξήρε την απόφαση του Trump για την Ιερουσαλήμ ως «την κατάλληλη κίνηση που έπρεπε να γίνει».

Οι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να αναζητήσουν μία λύση για το ζήτημα μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στο κείμενο εκφράζεται «η βαθιά λύπη για τις πρόσφατες αποφάσεις, αναφορικά με την κατάσταση της Ιερουσαλήμ».     

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!